Emenike’yi kazanmak için maçı kaybetmek

Maç, Kadıköy’de uzun süredir Fenerbahçe’ye rakip olan bir takımın oyuncusunun attığı en estetik golle başladı. Güray orada

NTV Spor 24 Şub 2015
Emenike’yi kazanmak için maçı kaybetmek

Maç, Kadıköy'de uzun süredir Fenerbahçe'ye rakip olan bir takımın oyuncusunun attığı en estetik golle başladı. Güray orada sadece o zamanlama, o “kontrollü vuruş şiddeti”yle o falsoyu verirken o noktaya vurarak gol atabilirdi.

Akhisar'ın Süper Lig tarihinde attığı en spektaküler gol diyebiliriz. Akhisar'ın 2 ustası Bilal ve Gekas bile o pozisyonda o vuruşu o kadar iyi yapamayabilirdi.

Emenike'nin altıpas içinden kaçırdığı gol ise Fenerbahçe taraftarının aylardır neden top Nijeryalı'ya her geldiğinde tüylerinin ürperdiğinin en net görüntüsü oldu. NTV Spor eXpress'in değerli editörü İsmail Annıkızıl'ın pozisyonun hemen sonrasında hatırlattığı gibi, yıllar önce Emenike'nin daha yetenekli hemşehrisi Amokachi, Valencia deplasmanında bir benzerini kaçırmış, ben de elimdeki çekirdeklerin 10-15 tanesini kabuklarıyla yemiştim! O yüzden aklıma ister istemez Kerem Tansever geldi, inşallah o pozisyonda Emenike'nin topu diktiği tribünde değildir!

Saha dışındaki arkadaşlar bir yana, saha içinde Fenerbahçe'de Alper'in yokluğu çok hissedildi. Belki Alper Fenerbahçe'nin en komple oyuncusu, en olmazsa olmaz yıldızı değil. Ancak Fenerbahçe kadrosunda Alper'in dikine hızlı gitme özelliğine sahip ikinci bir formda oyuncu daha yok. Bu yüzden de Fenerbahçe dün gece belli bir “hücum hızı senkronizasyonu” sorunu yaşadı. Bazen ön taraf, orta sahaya göre kontrolsüz bir hızla çıktı. Mesela Emenike 2. yarıda ilk yarıya göre daha “kötünün iyisi” bir performans sergiledi ancak iki kez etkili olduğu kanat driplinglerinden sonra santrforu ya da hemen arkasında merkezde oynayan oyuncular olması gereken yerlerde değildi, top o esnada ideal vuruşu yapacak özellikte olmayan Gökhan Gönül'e geldi.

Webo'nun oyuna girmesi ne kadar doğruysa, oyuna giriş dakikası oldukça geçti. Emre yerine Diego'dan önce Selçuk'un girmesi de tartışılır. Selçuk bir süredir Fenerbahçe'deki en verimli ve formda dönemini yaşıyor ancak o dakikada fark yaratacak ofansif özelliklere sahip ideal oyuncu değildi. Diego girdi ama beklenen etkiyi gösteremedi. Halen yeteneklerinin yarısı kadar bile performans gösterememesi büyük soru işareti.

İsmail Kartal, Emenike'yi kazanmak için her şeyi yapıyor. Dün de Nijeryalı'yı ısrarla oyunda tuttu, forvet hattının 3 ayrı yerinde oynattı. Emenike 2. yarıda ilk yarıya göre daha pozitif bir performans sergiledi. Ancak bu yenilgiden sonra boş kaleye kaçırdığı pozisyon ister istemez çok tartışılacaktır.

Roberto Carlos ve Akhisar açısından 3 puandan daha da fazlası olan bir galibiyet. Devre arasında Custodio ve Pekin'i alıp savunmanın önüne monte etmek, takım savunmasını düzeltmiş. Gekas, eski performansından uzak olsa da sonradan oyuna giren oyuncular arasında Lua Lua ve Vaz Te'nin olması kadro derinlik kalitesi açısından oldukça pozitif bir gelişme. Gecenin golü her halükarda Güray'ın golü ancak 2. golde Lua Lua'nın pası kadar Vaz Te'nin driplingleri de Akhisar için büyük kalite artıları. 11 yıl İngiltere'de oynayan Vaz Te, “halen” 28 yaşında. Türkiye Ligi standartlarında iyi bir kontra silahı.