Tabela ve plan iyi son 10 dakika kötü

Deplasmanda (ne kadar kendisini geliştirirse geliştirsin) İzlanda’dan fark yemek başarısızlıktı. Ancak dün gece olduğu gibi (Robben’li ya da

NTV Spor 29 Mar 2015
Tabela ve plan iyi son 10 dakika kötü

Deplasmanda (ne kadar kendisini geliştirirse geliştirsin) İzlanda'dan fark yemek başarısızlıktı. Ancak dün gece olduğu gibi (Robben'li ya da Robben'siz) ne durumda olursa olsun son Dünya Kupası'nın namağlup 3.cüsü Hollanda'dan deplasmanda puan almak başarıdır.

3. olup en azından play-off yoluyla tünelin ucundaki ışığa doğru yeniden umutları yeşertmektir. Skor bir yana, Abdullah Avcı yönetiminde yine Hollanda deplasmanında oynadığımız “o maç”tan beri milli takımın en akıllı oynadığı resmi maçtı.

Türkiye Milli Takımı tarihinin en başarılı 3 hocasından birisi olan Fatih Terim, İzlanda ve Letonya deplasmanlarında belki de kariyerinin en formsuz maçlarını oynamış, oynatmıştı. Dün gece ise Fatih Terim ve talebeleri özellikle zorunlu değişikliklere kadar taktik disiplin açısından formlarının zirvesindeydiler. Ozan-Mehmet Topal-Selçuk 3'lüsünden kurulu merkez orta saha kurgumuz, uzun süre top rakipteyken tempoyu düşürdü, top bize geçince Gökhan Töre, Burak gibi hızlı forvetlerimizi etkili kullanacak stratejiyle aniden direkt paslarla hızlandırdı. Rakibin topla oynamaktan çok oyalanmasına neden olan bu topsuz oyundaki doğru geometrimiz, rakibin ağır savunmasına karşı hızlı çıkıp sonuç almaya dönük başarılı bir A planıydı.

Hollanda ilk 20 dakikada topa % 81 oranda sahip oldu ama 2014 yazında Van Gaal yönetimindeki Hollanda'dan çok turnuvada oynadığı ilk maçta maçta fark attığı İspanya'nın yaptığı hatayı yaptı. Dün geceki Türkiye gibi gerçekten kompakt kapanıp açılan takıma karşı paslarınız temposuzsa isterseniz 500 tane yapın, bir işe yaramaz!

Hiddink, Bas Dost'u oyuna alıp İkiz Kuleler'e top şişirme C planına geçene kadar kalemizde çok az tehlike yaratabildiler. Onlarda da kaleci Volkan Babacan kariyerinin en etkileyici performansını sergiledi.

Attığımız golde Burak'ın fırsatçılığı kadar Gökhan Töre'nin tekniğiyle harmanladığı inatçılığı ve son 1 yılda çok geliştirdiği sağ ayağı başroldeydi. Mehmet Topal da sahanın en iyisiydi.

Ancak sakatlıklara sebep yaptığımız iki oyuncu değişikliğinden sonra gömülmeye başladık. Son 10 dakikada ise gereğinden çok fazla gömüldük. O kadar ki top değil Sneijder'a Hollanda'nın en zayıf halkası van der Wiel'a bile gelse golü yiyecek kadar aşırı gömülmüştük. Tabelaya bakınca gayet iyi skor ancak rövanşta Türkiye'deki Robben ve van Persie'nin oynama ihtimalini hesaplayıp sadece gruptaki şansımız açısından değil özgüven ve moral açısından da 3 puanla dönsek çok daha iyi olacaktı.

aliece.com'dan alınmıştır...