Burak neden çıkar ki?

Galatasaray’daki asıl mental sorun kaynağı Hamza hocada. Takım 58. dakikada Arena’da 2-1 yenikken Burak nasıl ve neden oyundan alınır?

NTV Spor 25 Ağu 2015
Burak neden çıkar ki?

Arena'da sezonun ilk lig maçı. O yüzden ilk haftadaki puan kaybından sonra daha ofansif bir ilk 11 var. Sivas'ta yedek başlayan Burak ile Umut çift santrfor, Podolski sürekli alan değiştirerek bir solda bir sağda kenar forvet, Sneijder sola yakın ama ideal mevkisi 10 numaraya gelerek oynuyor, sol bek Telles ise çoğu zaman sol açıkta.

İlk 11'de Melo yok, çakılı çapa-klasik önlibero da yok; 2 eşit ağırlıklı ama 2'si de savunma yapmaktan çok hücum etmeyi seven 2 merkez orta saha Selçuk ile Jose...

Bu geometride erken golü atarsan, maçı ilk yarıda bitirirsin ancak ilk golü yersen maç birçok oyuncu için bitmek bilmez çünkü savunmadaki A planın da ofsayt taktiği. Galatasaray'ın ilk yediği golde 2 stoper ofsayta çıktı, Sabri ise bek oynamakla beklemeyi karıştırınca ofsaytı bozdu. Dünyanın her yerinde her seviyede ofsayta çıkış kararını stoperler verir, bekler aynı anda çıkarak uygular! Somutlaştıralım: Popescu “Çıkıyoruz” der Capone çıkar.

Ofsayt taktiğinde senkronize çıkış zamanlaması hatasında dışında şunu da söylemek lazım: Geçen sezonki Muslera o ilk golü yemezdi. Golde ilk yarıda sahanın en az topla buluşan oyuncularından olmasına rağmen en çok mesafe kat eden oyuncu olan Serdar Deliktaş uzun yıllar Türkiye 2. kümesinin 1. sınıf forvetiydi. En önemli özelliği de bu tip savunma arkasına ortadan delici koşuları.

Golden sonra Galatasaray "ultra ofansif" B planına geçti ancak Sneijder solda sürgünde kaldığı sürece Galatasaray etkili olduğu ölçüde gol yollarında verimli olamadı. Önde 4 oyuncuyla oynarken geriden gelen Selçuk çok iyi bir kafa vuruşuyla beraberlik golüne imza attı. Golde Sabri'nin ortası “Bu kadar maaş-taraftar polemiği yeter, artık iyi yapabildiklerimi yapma zamanı” diye haykırırcasınaydı.

Sabri asistinde göreceli bir düzelme sinyali verdi ama Muslera yediği 2. golde Galatasaray'a geldiğinden beri ilk kez mental açıdan bu kadar dağıldı. Hasan Şaş'la en son 13 Haziran gecesi program yaptık ve ben “Muslera'ya yeni sözleşme yapıp 40 milyonluk bonservis fesih bedeli maddesi koymak gerek” dediğimde stüdyodaki platform devrildi! Ancak her gün çıkan transfer haberleri ve yönetimden geç kalan “Muslera'yı asla satmayacağız” açıklamaları geçen sezon Türkiye Ligi'nin en iyisi olan Muslera'nın mental gücünü zayıflatmış gibi.

Lakin Galatasaray'daki asıl mental sorun kaynağı Hamza hocada. Takım 58. dakikada Arena'da 2-1 yenikken Burak nasıl ve neden oyundan alınır? Galatasaray 84. dakikada 24 şut atmış, uzun süre şuurlu şuursuz, hızlı seri paslı ya da doldur boşalt karambollü total baskı kurmuştu. Yani ortam tam Burak Yılmaz'lıktı ancak Burak sahada yoktu. Hamza hocayı sevmeyenler ona bir kötülük yapmak isteseler direkt 58'de Galatasaray yenikken Burak'ı oyundan alırlardı!

Aliece.com'dan alınmıştır