Özel yetenek farkıyla

Sahada Van Persie, Eto’o, Nani gibi isimler olunca izleyenler ister istemez daha erken ve daha çok gol bekliyor. Ancak gol atmak için sadece usta ayakların varlığı yetmiyor

NTV Spor 31 Ağu 2015
Özel yetenek farkıyla

Sahada Van Persie, Eto'o, Nani gibi isimler olunca izleyenler ister istemez daha erken ve daha çok gol bekliyor. Ancak gol atmak için sadece usta ayakların varlığı yetmiyor, yüksek tempoyla oynayıp hücum sürekliliği kurmak da gerekiyor.

Fenerbahçe ilk yarım saatte çok yüksek tempoda oynayamadı (ya da oynamadı). Sarı lacivertliler en tehlikeli gol pozisyonunu 40. dakikada Hasan Ali'nin ortasından bulurken yaklaşık 5 dakika önce tempoyu ilk kez bu kadar yükseltmişlerdi. Hemen bir dakika sonra bu kez Şener sağ kanattan içeri tehlikeli bir top gönderdi, savunmanın savuşturduğu bu pozisyonun hemen sonrasında Fenerbahçe ribaundu alıp tekrar yüksek tempolu bir hücum geliştirdi: Özetle 40, 41 derken hücum sürekliliğini kurdu ve 42'de golü buldu.

Nani ve Van Persie imza attıklarında birçok Fenerbahçe taraftarı haklı olarak “Nani soldan iner içeri çıkartır, Van Persie vurur gol olur” diye hayal etti. Ancak dün gece tam tersi oldu. Van Persie sol kanattan içeri doldurmadı, ustalığını konuşturdu: Soldan giderken, alanı ve o alandaki takım arkadaşları ile rakiplerinin pozisyonlarını hızlıca kafada tarayıp havadan isabetli bir pasla Nani'ye arka direkte kafa golü attırdı!

2. yarıda Fenerbahçe oyunu 70'e kadar Antalyaspor ceza alanı çevresine yıktı. Ancak 70'te adeta “fol yok yumurta yokken” gol yedi. Guilherme'nin seken topta o kadar hızlı düşünüp o noktaya o sertlikte vurması bir beceri ancak Kadlec'in gol öncesinde o pozisyonun ortaya çıkmasına sebep olan hatası da tam tersi. Metin Tekin'in hep anlatmaya çalıştığı gibi futbolda yetenek ve beceri farklı şeyler. Kadlec çok yeteneksiz bir oyuncu değil ancak kadroda 4. stoper statüsünde olması ve bunun kaçınılmaz sonucu olan maç eksiği hamlanmasına neden olmuş. O pozisyonda o müdahale-topa hakim olamama hatası, %51 hamlıktan kaynaklanıyor.

Peki, dakikalar 90'ı gösterirken Fenerbahçe'nin 20'ye yakın şut atmasına rağmen sadece 1 gol atabilmiş olması taktiksel hamlıktan mıydı? Feenerbahçe dün Vitor Pereira usulü asimetrik 4-4-2 ile başladı, Volkan girince 4-2-3-1, Alper girince ofansif 4-3-3'e döndü. Ancak düğümü Nani'nin usta frikiği çözdü.

Aliece.com'dan alınmıştır