Kötünün iyisi

İlk 15 dakikada bu kadar da net pozisyona girmeleri, sadece Sporting’in hücum gücünden kaynaklanmadı. Beşiktaş’ın özellikle kendi sol kanadı olmak üzere takım savunması yerleşiminde hatalar vardı.

NTV Spor 01 Eki 2015
Kötünün iyisi

Beşiktaş ilk yarıda hücumda istediği oyunu sergileyemedi. Güçlü bir takım olan Sporting'in Jorge Jesus'un her yerde oynattığı ve izleyene zevk veren kendine özgü 4-4-2'si ile tehlikeler yaratmasını herkes bekliyordu. Ancak ilk 15 dakikada bu kadar da net pozisyona girmeleri, sadece Sporting'in hücum gücünden kaynaklanmadı. Beşiktaş'ın özellikle kendi sol kanadı olmak üzere takım savunması yerleşiminde hatalar vardı.

Sporting'in bazı tehlikeleri, örnek: 35. dakikada sol bekteki İsmail, oyunun yönünü değiştirmek üzere kendisine atılan pasta topu geldiği kanada geri göndermeye çalışması anlamsızdı. O yan pası rakibe vermesi ise anlamsız ötesiydi. 16. dakikada Sporting, belki golü Beşiktaş'ın takım savunmasına göre sağından attı ama pozisyonun gelişimine bakınca asıl Sporting'in golü hazırlarken faydalandığı boşluk Beşiktaş'ın solundaydı.

İlk yarı boyunca Tolga'nın kurtarışları ve Rhodolfo ile Atiba'nın sürekli yama yapması sayesinde skor Beşiktaş aleyhine artmadı.

35'ten sonra Şenol Güneş ilk önce saha içine müdahale edip, kanatlarda modifikasyona gitti. İkinci yarının başında ise Necip ile Oğuzhan'ı değiştirerek topa daha çok sahip olarak Sporting'in etkisini kırmak için hamle yaptı.

55 ile 70 arası Oğuzhan-Gökhan Töre arasındaki kreatif bağlantı sahaya yansıyınca Beşiktaş önce oyunu dengeledi sonra da skoru eşitledi. Golde Sosa'nın 360 dereceyi tarayıp görerek yaptığı usta işi asistin yanı sıra Beck'in ofsanta yarattığı top taşıma farkına da dikkat. Beck belki ofansif açıdan Hilbert kadar kreatif değil. Ama ilk maçlarından itibaren hücuma sürekli katkı vermeye çalışan bindirmeler yapan bir oyun sergilemeye çalışmıştı. Ancak ilk maçlarda takım arkadaşları, Beck'in bu tip koşularını yeterince değerlendiremediler. Dün gece ise Beck önündeki boşluğu dripling ile değerlendirdi, sonra da en sade ama en efektif pası vererek asistin asistini yaptı.

Beşiktaş skoru eşitledikten sonra maçı kazanabilecek pozisyonlar da buldu. 77'de Oğuzhan rakibini adeta Zidane çalımı yaparak geçti. Ama o çalıma yakışmayacak kadar kötü vurdu.

Beşiktaş 4-4-2'ye döndükten sonra oyuna giren Cenk ise sol ayağı ile zorlama bir şut atmak yerine o pozisyonda kanattan bindiren Quaresma'yı görse daha sonra altı pastan rahat bir plase ile galibiyet golünü atabilirdi.

İlk yarıda oynanan oyundan sonra bu skor kötünün iyisi. Eğer Beşiktaş Portekiz deplasmanında Sporting'e yenilmezse o zaman bu skor daha da değerli hale gelebilir.