Cenk, Cenk'e karşı

Cenk, çabuk vuruş yapmakla telaşe müdürlüğünü birbirine karıştırmasa, Beşiktaş adeta maça 1-0 önde başlayacaktı. Sivas maçının sonunda da aynı hatayı yapmıştı.

NTV Spor 26 Kas 2015
Cenk, Cenk'e karşı

Cenk, çabuk vuruş yapmakla telaşe müdürlüğünü birbirine karıştırmasa, Beşiktaş adeta maça 1-0 önde başlayacaktı. Sivas maçının sonunda da aynı hatayı yapmıştı. Bunun sebebi Gomez'in performansından sonra Cenk'in aldığı sürenin kısalması. Lakin önünde uzun bir sezon var ve dün gece olduğu gibi daha fazla süre alacağı birçok maç olacak.

Cenk Tosun, Frankfurt'tan Gaziantep'e geldikten sonraki süreçte Burak Yılmaz'dan sonra ligde en çok gol atan yerli golcü olarak Beşiktaş kadrosuna girdi. Zaten belli yetenekleri var ama hazır Şenol Güneş gibi bir yetenek geliştirme uzmanıyla çalışıyorken daha hızlı gelişebilir, gelişmesi gerekir. Yeter ki futbolda hızlı düşünüp uygulama ile iki ayağı bir krampona girmişçesine acele etmeyi birbirinden ayırt etmeye başlasın. Dün gece bu nüansı oyununa yansıtsaydı, belki de (adı 2009'da değiştikten sonra) UEFA Ligi'ndeki bir maçta gol atma rekorunu kırabilirdi.

"KAFAYLA PLASE"
Maçı 1-0'a getiren golde Cenk, Almanların “kafayla plase” diye tabir ettikleri biçimde vurdu. İsmail'in ortası da tıpkı son zamanlardaki istikrarlı hale gelen performansı gibi güzeldi.

2. yarıya Beşiktaş vitesi yükseltip daha önde basarak başladı. 7 dakikada biri Cenk'in ayağından olmak üzere iki tane % 99'luk pozisyonu değerlendiremedi. Peki sizce Cenk'e hemen devre başında bulduğu pozisyonu mu, 60'ta yine “acele şuta aut karışır” şekilsizliğindeki vuruşunu mu, 70'te kaçırdığı golü mü yoksa 78'de golü atarken yaptığı doğru koşuyu mu izletmek gerek?

Fiorentina'daki hocası Montella, İtalya'da bir süre gol atamayan Gomez'e daha önce Bayern ve Almanya Milli Takımı'nda attığı en güzel golleri izletip “Sen aslında busun!” motivasyonunu denemişti. Ancak Gomez, bu sezonki Şenol Güneş model hücumlarıyla kendine geldi, tekrar Almanya kadrosuna seçildi. Cenk için de dün geceyle beraber oynadığı 504 dakikada yaptığı 7 gol + 3 asistlik katkı onu Türkiye kadrosunda Euro 2016'ya götürecek bilet niteliğinde. Daha fazlasını yapabilmesi için ise müracaat Şota, Burak, Fernandao'yu gol kralı yapan Şenol Güneş...

(Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden alınmıştır)