Orta, Kafa, Sıfır!

Beck, henüz 3. dakikada stoperlerinin kademesine girdi. Adeta “Beyler bu rakip farklı, arkaya kaçırmayın” sinyalini

NTV Spor 30 Kas 2015
Orta, Kafa, Sıfır!

Beck, henüz 3. dakikada stoperlerinin kademesine girdi. Adeta “Beyler bu rakip farklı, arkaya kaçırmayın” sinyalini vermeye çalıştı. Ancak arkadaşları alarm sinyalini alamayınca, Beşiktaş bu sezon ilk kez ilk 10 dakika içinde gol yiyerek maça başladı. 2. gol maalesef % 99 kaleci Tolga'nın hatasından yendi. Şimdiki satırı maç bitmeden yazıyorum: Maçın skoru ne olursa olsun Beşiktaş mutlaka daha istikrarlı bir kaleci transfer etmeli.

Tabii ki yenilen 2. golde ve sezon genelinde gördüğümüz gibi daha hızlı bir sol stoper de belirlenen hedeflere ulaşmak için mutlaka gerekli. Bu stoper, yavaş kaldığı pozisyonlarda Rhodolfo'yu tamamlayabilecek bir isim olmalı.

Akhisar ilk yarıda iki şut denedi ikisi de gol oldu. Kasımpaşa maçında da benzer bir senaryo vardı. Beşiktaş ilk 45'te uzun süre yeteri kadar hızlı paslaşmadı. Hızlı paslaşmaya başlar başlamaz pozisyonları buldu ancak yerde bulunmuş bozuk para gibi harcadı.

2. yarıya Cenk'i alarak çift santrforla başlayan Beşiktaş'ta dün gece garip bir topuk pası hovardalığı vardı. Bilmiyorum nereden çıktı? Bir başka merak ettiğim de Sosa nasıl oynarsa oynasın son 30 dakikada hep oyundan alınacak mı?

Dün gece Sosa çıktıktan sonra Beşiktaş adeta ezbere hücum etti. Dakikalar 75'i gösterdiğinde Beşiktaş 52 orta denemişti ancak sadece 11'i isabetliydi. Sonucunda gol bulamadıktan sonra orta denemesi rekoru kırmak neye yarar? Madalyonun diğer yüzüne bakınca 75 dakikada 41 isabetsiz orta yapmışsın, Paris'teki milli maçtan sonra düşüş yaşayan Mario Gomez de formsuzken bu şekilde nasıl maç kazanacaksın?