Tolga tuttu, Ozzy pişirdi, Mario bitirdi

Beşiktaş, ülkemizin Çin’e en büyük ihracatlarından Ersan sonrası yeni savunma hattıyla sahaya çıktı.

NTV Spor 08 Şub 2016
Tolga tuttu, Ozzy pişirdi, Mario bitirdi

Beşiktaş, ülkemizin Çin'e en büyük ihracatlarından Ersan sonrası yeni savunma hattıyla sahaya çıktı. Onlar uyumlu yerleşene kadar Gaziantep neredeyse santradan 20 saniye sonra maça adeta 1-0 önde başlayacaktı. Tolga kritik bir refleksle golü son anda önledi.

Rhodolfo belki Beşiktaş tarihinin en iyi stoperi değil. Fakat Beşiktaş sezonun ilk yarısını lider bitirirken 2 maç hariç kadrodaki en istikrarlı stoper performansını Rhodolfo sergilemişti. Brezilyalı stoperin sakatlığı ilk gözüktüğü kadar ciddiyse, Mersin ve Trabzon'la oynanacak erteleme maçları için önemli bir eksik. Çünkü iki yeni transfer Alexis ve Marcelo erteleme maçlarında oynayamayacaklar.

Rhodolfo'nun eksikliği aslında kısa vadede de etkisini hissettirdi. Dün gece Beşiktaş bir süre Rhodolfo'suz geriden oyun kurmakta zorlandı. Oğuzhan bir süre sonra daha da fazla geriye gelip top alınca sorun azaldı. Lakin maçın asıl çözülme anı, Alperen'in “Arconada tipi” koltuk altı kaçırışı yaptığı an oldu. Arconada için youtube'den Euro 84 finaline bakabilirsiniz. O en azından futbolculuğu başkanlığından 100 kat iyi olan Platini frikiğinde kaçırmıştı. Alperen ise Töre'nin yerden sert olmayan ortasında Fevzi talihsizliği yaşadı.

İlk yarının %90'ında ortadan Oğuzhan, soldan ise İsmail ile ilk 15 dakika Olcay son 15 dakika da Gökhan Töre, Beşiktaş'ı hücumda taşıdılar. Beşiktaş'ta Oğuzhan ve Olcay ilk yarının en fazla mesafe kat eden isimleriydi. Atiba'dan bile çok koştular, Olcay bastı top kaptı, savunmanın önüne kadar gelip Atiba'ya yardım eden Oğuzhan kapılan topları da nakış gibi işledi. Arkadaşlarına sürekli pozisyon hazırladığı gibi kendisi de pozisyonlara girdi. Bunlardan birinde farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan bu istikrarlı performansını sürdürürse 2016 yazındaki bonservis bedeli Beşiktaş'a geldiği 2012'teki bonservis bedelinin 30 katı olur.    

İkinci yarının ilk 15 dakikasında ise Boyko'nun gelişiyle Trabzon'daki kalite ayarlarına dönme sinyalleri veren Tolga iki kritik kurtarış daha yaptı. 50'li dakikalar biter bitmez ise Beck ve Sosa'nın ortadan sağa oradan tekrar ortaya tek pasları sonucu topla buluşan Mario Gomez sert bir ayak içi tek vuruşla farkı 3'e çıkardı. Sonrasında soluyla gelişine şutu üst direkten döndü. Hemen sonrasında düşerken tekte vurup farkı 4'e çıkardı. Gerisini yazacak yerimiz kalmadı.