Güzel insan, Cengiz abimiz...

Türk sporu için büyük değer, Türk voleybolu için adeta bir baba oldu Cengiz Göllü... Avrupa takımlarından sayı bile almakta sıkıntı yaşayan millilerimizi bugün geldiği noktaya inancı, açık fikirliliği ve ufkuyla taşıyan Cengiz Göllü, Türk Kadın Voleybol'unu tüm Türkiye'ye sevdiridi ve öğretti.

NTV Spor 21 Ara 2014
Güzel insan, Cengiz abimiz...

Türk sporu için büyük değer, Türk voleybolu için adeta bir baba oldu Cengiz Göllü...

Avrupa takımlarından sayı bile almakta sıkıntı yaşayan millilerimizi bugün geldiği noktaya inancı, açık fikirliliği ve ufkuyla taşıyan Cengiz Göllü, Türk Kadın Voleybol'unu tüm Türkiye'ye sevdiridi ve öğretti.

Voleybol camiasında her zaman en büyük amaç Cengiz Göllü'nün oyuncusu olmak, onun siteminde çalışma şansı bulmaktı. Cengiz abimizin, belki de şu anda tüm Türk sporuna örnek olması gereken en önemli özelliği hazırı tüketmeden, her zaman gençlere yatırım yaparak ve kendi oyuncusunu kendin yetiştirerek başarıya ulaşmaktı.

Bu felsefe ile halen voleybolun en başarılı kulüplerinden biri olan Eczacıbaşı'nı Şakir Eczacıbaşı ile beraber yoktan Avrupa'nın en değerli takımlarından biri haline getirdi.

Şu anda Türk sporunda yaşanan iyi yönetici problemini beraber çalıştığı ekiple aşmayı bildi. Voleybol öğrettiği gibi aynı zamanda ahlaklı sporcu yetiştirmeyi hedefleyen Cengiz abimiz bugün halen görev yapan tüm spor adamlarınca örnek alınması gereken biri isimdir.

Sporcularına yeri geldiğinde abi, yeri geldiğinde arkadaş ve yeri geldiğinde de otorite sahibi antrenör olmayı başaran, her zaman bu dengeyi mükemmel idare edebilen bir isimdi Cengiz Göllü.

1970'li yıllardan başlayarak Atatürk'ün kızlarının sporda neler yapabileceğini ve Türk kadının ne kadar güçlü bir yapıya sahip olduğunu tüm Avrupa ve dünyaya göstermemizi sağlayan Cengiz Göllü, ego savaşlarıyla vakit kaybetmeden kendisi gibi bu işe emek vermiş isimlerle beraber omuz omuza çalışmayı başaran ender isimlerden oldu.

Kendisiyle yaptığım en son röportaj Türk Kadın Voleybolunun tarihini anlatan belgeselimiz 'Ablalar ve Kardeşler' içindi, üstüne basa basa başarının sırrını istikrar ve devamlılığa bağladı büyük usta. Senelerce voleybolu bu nokataya getirmek için takımlarını yurtdışına götürüp, oyuncularına her zaman çekindiğimiz takımları yenebileceğimizi gösteren Cengiz abimiz, başarıdan geçen yolun önce sporcularını inandırmaktan geçtiğini birçok kez vurguladı röportajımızda. Cengiz Göllü'nün düşünce ve bakış açısı hayattayken de, bundan sonrada tüm Türk sporuna yol göstermeye devam etmelidir.

Ailem için büyük önem taşıyan, önce annemin ardından benim ve en son olarak da kardeşimin antrenörlüğünü yapan Cengiz abimiz sadece bir antrenör değil bize zorlukları, başarıya giden yolda önümüze çıkan engelleri nasıl aşacağımız gösteren bir abi yeri geldiğinde de baba olmuştur.

Şu anda yapmakta olduğum voleybol yorumculuğum için Cengiz Göllü'den gelen övgü dolu sözler sanırım kariyerimde benim için unutulmayacak anılardan biri olarak kalacak.

Senin bizlere öğrettiğin bu yolda yürümeye ve sporu yeni nesillere sevdirmeye devam edeceğiz.

Tüm ailesinin, sevdiklerinin ve tüm spor camiasının başı sağolsun.

Allah rahmet eylesin.

Huzur içinde uyu Cengiz abimiz.