ELMAS LİG
Diamond League’de yeni sezon başladı. İlk yarış Doha Grand Prix’si ile özlediğimiz atletizm heyecanına kavuştuk. Geçen yıl olimpiyat ve dünya şampiyonası olmadığı için atletizm için boş geçmesi beklanen sezon Diamond League sayesinde bir anda hareketlendi. Bu yıl bir yandan Dünya Şampiyonası bir yandan Diamond League ile sporseverler atletizme doyacak.
Diamond League geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ntv Spor ekranlarında olacak. İlk yarış Doha ile heyecan başladı. 15 mayısta ise bu sefer Şangay atletizmin en iyilerine evsahipliği yapacak. Diamond League 14 yarıştan oluşuyor, 14 yarış sonrasında 32 branşın en iyileri 40 bin dolar ve “elmas kupa”nın sahibi olacak. Son 2 yarış Zürih ve Brüksel geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2 kat puan veren final yarışları.
Peki Diamond League’de bu sezon neleri takip edeceğiz.
1. Usain Bolt... geçen yıllarda olduğu gibi Jamaikalı atlet bu yıl da spot ışıklarının altında olacak. Son olimpiyat ve dünya şampiyonu atlet bu başarılara ulaşırken dünya rekorlarını da alt üst etti. Bolt şimdiden Paris, Oslo, Roma ve Monaco’da yarışacağını açıkladı.
2. Asafa Powell ve Tyson Gay... Usain Bolt’un olmadığı bir dünyada bütün dünya bu 2 atleti konuşuyor olurdu. Ama bu 2 büyük atlet Bolt’ın spot ışıklarının gölgesinde kaldı. Bu yıl Diamond League başta olmak üzere Powell ve Gay yıl boyunca Bolt’un bir makine olmadığını ispat etmeye çalışacak.
3. Yelena Isınbayeva... Antrenör değişikliğinin ardından düşüşe geçen ve ama rakipleri çok gerisinde olduğu için bu üşüşü geç hisseden rus atlet eski antrenörüne döndü. Verdiği bir yıllık aranın ardından Isınbayeva eski ışıltılı günlerine ilk olarak Diamond League yarışlarında geri dönmeye çalışacak.
4. Lolo Jones... 2008 Pekin’de Olimpiyat finalinde, 2009’da dünya şampiyonası yarı finalinde engele takılan Jones bu sefer şeytanın bacağını kırmak istiyor. Her zaman olduğu gibi Jones hem 100 metre engellideki azmi hem de pistlerin en güzellerinden biri olarak takip edilmeyi hakediyor.
5. David Rudisha.. 2010 yılının en büyük yıldızı belki de Rudisha oldu. İlk olarak inanılmazı yaptı ve 800 metre dünya rekorunu kırdı daha sonra imkansız denileni yapıp bu rekoru geliştirdi. 2010’da Rudisha’dan daha fazlasını bekleyebiliriz.
6. Blanka Vlasic... Dünya rekorunu defalarca denedi ama bir türlü yaklaşamadı. Bu yıl Diamond League onun için aradığı rekoru sunabilir. Sadece bu ihtimal bile Diamond League’i bu yıl tarihe geçirmeye yeter.
7. Bizimkiler... Nevin yanıt başta olmak üzere bir çok atletimizi bu yıl Diamond League yarışlarında pistte görmeyi umuyoruz. Nevin son avrupa şampiyonu olarak biraz daha şanslı ama diğer sporcularımız da yıl boyunca kendilerini gösterme şansı bulacaktır.
Son olarak yarış takvimi:
15/05/2011 Şangay
26/05/2011 Roma
04/06/2011 Eugene
09/06/2011 Oslo
11/06/2011 New York
30/06/2011 Lozan
08/07/2011 Paris
10/07/2011 Birmingham
22/07/2011 Monaco
29/07/2011 Stockholm
05/08/2011 Londra
06/08/2011 Londra
08/09/2011 Zürih
16/09/2011 Brüksel
Yorum yazabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.