Dem-Baba!

Avrupa kupalarında uzun zamandır hat-trick yapan bir golcüyü de hatırlamıyorum. Bravo Demba Ba'ya ve onu getirenlere.

NTV Spor 07 Ağu 2014
Dem-Baba!

10. eşleşmede ilk kez bir Türk takımı bir Hollanda temsilcisini eledi. Bu tarihi bir zaferdir. Bravo Beşiktaş'a... Avrupa kupalarında uzun zamandır hat-trick yapan bir golcüyü de hatırlamıyorum. Bravo Demba Ba'ya ve onu getirenlere.

Beşiktaş, ilk maçın verdiği skor avantajının ötesinde tutuk başladı. Tur için en az 2 gole ihtiyacı olan Feyenoord'un daha atak oynayacağını hesaplayan Biliç, yarı sahasında rakibe alan vermeyen bir anlayış ile bekleyip hızlı hücum ile golü hedefliyordu. İlk 25 dakika bu düşüncesini sahaya yansıtamayan Beşiktaş, topa da sahip olamadı.
 
TAKIM SAVUNMASI GERÇEĞİ
Mustafa-Demba Ba ile 4-4-2 düzeni ile oynamak orta alanda tüm yükü Atiba-Veli ikilisine bıraktı.Beşiktaş'ın gole kadarki bölümde bocalamasının nedeni buydu.
 
Mustafa'nın pres ile kazandığı top ve Demba Ba'nın golü takıma büyük bir özgüven kazandırdı. Golden sonra daha etkili oynayan Beşiktaş, bu turu kendisine getiren gerçekten hiç vazgeçmedi: Takım savunması... Disiplinli ve üst düzey yardımlaşma ile oynayan Beşiktaş'ta dün top rakipte iken saha içinde çalışmayan, görevini yapmayan oyuncu yoktu. Yenilen golde Franco, bu kadar kolay çalım yememeliydi.
 
Demba Ba ilk maçında hat trick ile taraftarı selamlarken çalışkanlığı ile da alkışlandı. 2. golde yaptığı aldatıcı koşu çok iyiydi. Ancak golü hazırlayan Olcay sıra dışı işler yaptı. Ancak topu kullanma ve sahip olma konusunda siyah-beyazlıların ciddi sorunları var. Oğuzhan'ın yokluğunun da bunda etkisi büyüktü.
 
ORTA SAHA ŞART
Beşiktaş'ın 1 numaralı önceliği topu iyi kullanan, oyun kuruculuk meziyetleri ile bezenmiş pas kalitesi yüksek deneyimli bir futbolcu transferi olmalı. Pas akıcılığı ve devamlılığı arzu edilen düzeyde değil. Usta bir orta saha oyuncusu takımın kalitesini belirgin bir şekilde arttıracaktır. Beşiktaş, transferde doğru hamleyi yaparsa bu Demba Ba ile ve potansiyeli yüksek genç oyuncuları ile büyük hedeflerine koşabilir.