Gurur duyduk

Beşiktaş, İngiliz devini İstanbul'daki gibi yine çok zor durumlara düşürdü. Maç bittiğinde sevinen Arsenal oldu. Skoru kenara bırakırsak oyun gurur verici idi.

NTV Spor 28 Ağu 2014
Gurur duyduk

Beşiktaş, İngiliz devini İstanbul'daki gibi yine çok zor durumlara düşürdü. Maç bittiğinde sevinen Arsenal oldu. Skoru kenara bırakırsak oyun gurur verici idi. Premier Lig'de topa ortalama %65 sahip olan bir rakibe deplasmanda top oynatmamak kolay değil. Beşiktaş güçlü rakibini çok iyi bozdu. Arsenal'in istediklerini yapmasına müsaade etmedi. İlk yarının son saniyesinde yenilen gol hak edilmemiş bir goldü. Tolga kalitesindeki bir kaleci onu çıkartabilirdi.

Takım oyunu, mücadele gücü ve saha içi organizasyonunun bu kadar üst seviyede olduğu bir Beşiktaş ilk yarının sonunda golü yemese 2. yarı daha çok risk alan ve kontrolü kaybeden bir Arsenal bulacaktı karşısında. Maçın son bölümünde Arsenal 10 kişi kaldıktan sonra baskı kuran ve rakibini köşeye sıkıştıran Beşiktaş o öldürücü darbeyi bir türlü vuramadı. Bunda 2 stoper, Koscielny ve Mertesacker'in kusursuz oyunlarının da payı büyüktü.

Beşiktaş'ta herkes çok çalıştı. Ancak kalitesi ile Oğuzhan fark yarattı. Demba Ba yanlız kalırken orta alanda Atiba, dengeleri bozacak kadar güçlü idi. İsmail, Ersan ve Pedro yine iyi bir maç çıkarttılar. Oyuna sonradan girenlerin katkısı düşük kaldı. Beşiktaş kenardan gelecek güçlü bir hamle oyuncusunun kalitesine sahip olsa çok şey değişebilirdi.
 
Arsenal gibi bir ekip karşısında 180 dakika çok iyi planlanmış bir strateji ile oynayan Beşiktaş, İstanbul'da bulamadığı gole de yandı. İstanbul'da alınacak 1-0'lık bir skor bile bizi Şampiyonlar ligine götürebilirdi.
 
VEBALİ BOYNUNA
Bu deneyim elenmek ile sonuçlansa bile Beşiktaş'ın takım oyunu,bütünlüğü ve mücadele gücü sezon için büyük umut vaad ediyor. Kadro derinliği ve kaliteyi arttıracak 2 uluslararası düzeyde transfer güçlü Beşiktaş'ı başka bir seviyeye taşıyabilir.
 
Dünyaca ünlü hakem Pedro Proença, Motta'nın pozisyonuna çok yakındı. Vuruş pozisyonundaki Motta "Neden kendini atsın?" demekten kendimizi alamıyoruz, çünkü orada minicik bir temas bile penaltıyı getirir.  Maç boyu mükemmel ve cesur bir yönetim gösteren Portekizli, önündeki penaltıyı çalmayacak bir hakem değil. Zor bir poziyondu ve hakem 2 metre ötede idi. Eğer pozisyon penaltı ise vebali boynuna.
 
Beşiktaş'a ve Slaven Biliç'e teşekkürler. Gurur duyulacak büyük bir mücadele ortaya koydular. Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun gücünü tüm dünyaya gösterdiler. Ama yetmedi. Yine de helal olsun... Gurur duyduk...