Golsüz ve olaysız

Bazı şeyleri anlamak mümkün değil. Trabzonspor 21 futbolcu transfer etti. Sahaya 18 kişi çıkıyor. 11 tanesi oynuyor. Geçen yıldan kalan 5-6 oyuncu da var. Bu durumu kim izah edebilir?

NTV Spor 15 Eyl 2014
Golsüz ve olaysız
Bazı şeyleri anlamak mümkün değil. Trabzonspor 21 futbolcu transfer etti. Sahaya 18 kişi çıkıyor. 11 tanesi oynuyor. Geçen yıldan kalan 5-6 oyuncu da var. Bu durumu kim izah edebilir?
 
İlk dakikada Constant'ın getirdiği top ile F.Bahçe ceza sahasına etkili gelen Trabzonspor, “Güçlüyüm-hazırım” sinyali verdi ancak dakikalar geçtikçe sahada kayboldu. Orta alanda F.Bahçe kontrolü ele aldı ve istediği gibi pas yaptı. Fakat sarı-lacivertliler sahip oldukları o topu Trabzonspor ceza alanına sokamadı. İlk yarıda gole en çok yaklaşılan pozisyon ise Waris ile Trabzonspor'dan geldi. Kaleci Mert iyi yer tutarak gole izin vermedi.
 
İkinci yarıda F.Bahçe'nin oyundaki ağırlığı azaldı. En tehlikeli hücumlar yine Yatabare ile Trabzonspor'dan geldi. 2 kez gole yaklaşan Mali'li santrfor Mert'i geçemedi. F.Bahçe ise ceza alanı dışından 2 kez Mehmet Topal'ın şutları ile etkili oldu.
 
Defansif bir taktikle oynayan Trabzonspor savunması içinde kaybolan bir Emenike izledik. Sow da hiç verimli olamayınca F.Bahçe 2. bölgedeki üstünlüğünü rakip ceza alanına taşıyamadı.
 
ZAMANLA GELİŞECEKTİR
Geçen yıldan 10 oyuncunun üzerine Diego'yu katarak oynayan oturmuş bir takım ve diğer tarafta ilk kez birlikte oynayan futbolcular grubu.. Trabzon penceresinden bakarsak Bosingwa, Cardozo gibi önemli isimler yok ve takım birlikte antrenman dahi yapmadan sahaya çıktı. Mazeret çok. Zaman geçtikçe saha içi organizasyonu gelişecektir fakat Constant dışında orta alandaki oyuncuların kalitesi tartışılır.
 
YENİLER TATMİN ETMEDİ
Yatabare ve Waris geçen sezon Fransa liginde ses getirecek işler yaptılar fakat dün kendi kalitelerinin altında kaldılar. F.Bahçe'de ise gözler Diego'nun üzerinde idi. Brezilyalı basit oynadı, riskten uzak hareket etti. Kendisinden beklenen iş bitirici aksiyonların içinde değildi. Kötü oynadı demek tabii ki haksızlık olur fakat kalitesinin altında idi.
 
EN İYİSİ EMRE
F.Bahçe oturmuş ve iyi bir takım. Şayet Emenike yerine daha kaliteli bir santrfora sahip olsa takımın oyunu bir seviye yukarıya çıkar. Emenike hem güçlü hem hızlı ancak oyun zekası ve pas kalitesi düşük.
 
Trabzon savunması genel olarak başarılı bir maç çıkartırken sahanın en iyisi F.Bahçeli Emre idi. Dün gece futbol olarak doyurucu bir gece yaşamadık. Sevindirici olan olaysız,kavgasız bir Trabzon-F.Bahçe maçını tamamlamak oldu.