Geçmişe dönüş

Beşiktaş'la ilgili sezon başından beri tüm olumlu düşünceleri terk ettiğimiz bir maç oldu. Özellikle de ilk yarıda...

NTV Spor 16 Eyl 2014
Geçmişe dönüş
Beşiktaş'la ilgili sezon başından beri tüm olumlu düşünceleri terk ettiğimiz bir maç oldu. Özellikle de ilk yarıda...
 
Feyenoord ve Arsenal maçlarındaki organize takım gitmiş yerine dağınık ve ne yaptığını bilmeyen bambaşka bir takım gelmiş... Oyun kuramayan, pas akıcılığı ve akılcılığı sağlayamayan Beşiktaş, duran topları da bir amatör takım kalitesinde kullanınca pozisyon bulamadı. Mustafa Pektemek -iyi hoş da- bir forvet oynadığı maçlarda rakip kaleye tek bir girişimde bulunmaz mı?
 
Süper Lig demek bu demek.. Rakipler savunma yapacak, oynamaktan çok oynatmamayı düşünecek. İşinizi güçleştirmek için her şeye baş vuracak, bol bol faul yapacak hatta siz top ile giderken arkadan 'Belinize sarılacak' ve sarı kart görmeyecek. Bunun üzerine bir de taçtan gol yeme acemiliğini gösterirseniz işiniz daha da fazla zorlaşır.
 
OĞUZHAN'SIZ OLMUYOR
Oğuzhan'ın Beşiktaş için ne kadar önemli bir futbolcu olduğu yokken daha iyi anlaşılıyor. Kadro dar, orta saha rotasyonu özellikle ofansif anlamda son derece kısıtlı. Beşiktaş'ın bu durumla henüz 2. maçta yüzleşmesi beklenmiyordu ama maalesef realite bu. Demba Ba ve Sosa bu takımın kalitesini arttırabilmek için bir an önce dönmeli.
 
Aksi halde Beşiktaş geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da bu tip karşılaşmalarda çok yaşar. Ligin ilk haftasında G.Birliği karşısında tek bir olgun atak dahi yapamayan Rizespor, İstanbul'da büyük bir direnç gösterdi. Buna yardımcı olan Beşiktaş'tı. Mersin maçının yıldızlarından Cenk Tosun kalabalık savunmanın arasında kayboldu. İkinci yarıda büyük efor sarfeden Beşiktaş, baskıyı oluşturdu, rakibini sıkıştırdı ancak üretkenlik bu baskıya oranla azdı.
 
Geçen hafta TV programında konuk ettiğimiz Slaven Biliç takımının çok ilerlediğini ve aşama kaydettiğini uzun uzun anlattı fakat görünen o ki Beşiktaş geçmişe dönmüş...