Bu tokat hepimize

Bu maçı G.Saray’ın puan kaybettiği bir karşılaşma olarak analiz edersek ve sadece o noktada kalırsak büyük hata yaparız. Bu maç futbolumuz için adeta bir ders niteliğindeydi.

NTV Spor 17 Eyl 2014
Bu tokat hepimize
Bu maçı G.Saray'ın puan kaybettiği bir karşılaşma olarak analiz edersek ve sadece o noktada kalırsak büyük hata yaparız. Bu maç futbolumuz için adeta  bir ders niteliğindeydi. Yaş ortalaması 21-22 olan bir takımın ne derece organize olabildiğine şahit olduk.
 
Orta sahada oynayan Tielemans sadece 17 yaşında ve Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht kendisine formayı vermiş. Bizde Süper Lig'de 17 yaşında 1 tane bile futbolcu yok. Bırakın Süper Lig'i A2 takımlarımızda bile bu yaşta oyuncular forma giyemiyor. Zaten bu tablo da Belçika'nın FIFA klasmanında neden 5. olduğunu ortaya koyuyor. Türk futbol sekteründe kalan astronomik paraların reel olmadığı gerçeği de belki bir anlamda ortaya çıkıyor.
 
PRANDELLI GEÇ KALDI
Oyuna dönersek...
 
İlk 30 dakika son derece etkili bir Anderlecht vardı. Çok iyi baskı yaptılar ve G.Saray'ı oynatmadılar. Bu bölümde 3 tane de pozisyon buldular. Devrenin sonlarına doğru G.Saray dengeyi sağlasa da üretemedi.
 
İlginç olan ilk yarıda işler yolunda gitmemesine rağmen Prandelli'nin 2. devreye aynı düzende ve kadroyla çıkmasıydı.
 
Anderlecht'in golünden sonra Prandelli, Bruma hamlesiyle ofansif olarak biraz daha kenarlara açılmayı hedefledi. Konuk takımın Mitrovic'le kaçırdığı 2. net fırsat sonrası son 20 dakika da beraberlik için yüklendik. Bunun meyvesini uzatmada alsak da kağıt üzerindeki en kolay maçımızı kazanamadığımızdan bundan sonra işimiz çok daha zor olacak.