3 puandan çok daha fazlası

Bursaspor ilk yarıda Beşiktaş'ı sürklase etti. Şenol Güneş'in takımı futbolun gerektirdiği her şeyi yaparken Biliç'in takımı futbol adına olumlu hiçbir şey yapamadı.

NTV Spor 23 Eyl 2014
3 puandan çok daha fazlası

Bursaspor ilk yarıda Beşiktaş'ı sürklase etti. Şenol Güneş'in takımı futbolun gerektirdiği her şeyi yaparken Biliç'in takımı futbol adına olumlu hiçbir şey yapamadı. Şayet Volkan, Bakambu ve Fernandao biraz becerikli ve sakin kalabilseler maç ilk 25 dakikada biterdi.
 
İlk yarıda ayakta kalan tek isim kaleci Tolga'ydı. Biraz da Sivok.
 
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'i sonuç ne olursa olsun tebrik etmek lazım. Her zaman 4-2-3-1 düzeninde savunmanın önündeki 2'liyi topa yatkın, tekniği yüksek oyunculardan kullanıyor. Trabzon'da da Selçuk ve Colman'ı oynatıyordu. Bursa'da da Belluschi ve Ozan'ı kullanıyor. Sadece koşan ve bozan defansif oyuncuları tercih etmiyor.
 
İlk yarıda yüksek tempo ile oynayan Bursaspor karşısında Biliç 2 değişiklikle oyunu dengeledi. Necip, kesinlikle sağ bek oynayamıyor. Serdar her hali ile Necip'ten daha olumlu. Çok top kaybeden Oğuzhan yerine de Sosa'nın oyuna girmesi siyah-beyazlıların daha aktif olmasını sağladı.
 
DEMBA BA HİÇ HAZIR DEĞİL
Sakatlıktan çıkan Demba Ba, fiziksel açıdan hiç hazır bir görüntü ortaya koyamadı. Arkadaşlarından  pas alamayan Senegalli etkisiz bir futbol ortaya koydu. Özellikle maçın son 25 dakikalık bölümünde rakip ceza alanına daha fazla giden Beşiktaş 3 de net pozisyon yakaladı. Olcay ile bu 3 pozisyondan birini gole çevirmeyi başardı.
 
İlk 45 dakikada son dönemlerin en kötü oyununu ortaya koyan Beşiktaş, 2. yarıda Bursaspor'a oranla daha üstündü ve maçı kazanacak kadar oynadı.
 
SOSA ÇOK KALİTELİ
BU skorun alınmasında Sosa'nın da katkısı büyük. Arjantinli, çok çabuk düşünüyor ve oynuyor. Olcay'a iki tane % 100 gollük pas verdi, özellikle de goldeki topuk pası son derece klastı. Çok eleştirilen Olcay ise Beşiktaş'ın 2 yıldır gol yükünü taşıyan futbolcu. Attığı goller dışında ise her şeyini ortaya koyan bir profesyonel.
 
Beşiktaşlılar Olcay Şahan'a hak ettiği değeri daha fazla vermeli.