Zulimpiyat

Bu maç için eleştiri yapmak, futbolu analiz etmek büyük haksızlık. Bu koşullarda futbol oynamak çok zor. Ağır bir saha, şiddetli bir rüzgar... Tribünlerde seyirci yok...

NTV Spor 28 Eyl 2014
Zulimpiyat
Bu maç için eleştiri yapmak, futbolu analiz etmek büyük haksızlık. Bu koşullarda futbol oynamak çok zor. Ağır bir saha, şiddetli bir rüzgar... Tribünlerde seyirci yok...
  
Adı Süper Lig ama maalesef fiziki koşullar son derece olumsuz. Oyunu güzelleştirecek dış etkenlerin hemen hepsinden yoksundu 2 takım da... Tüm bunlara her ikili mücadeleye düdük çalan bir hakem de eklenince futbolsuz bir gece oldu. Harcanan paralara, emeklere yazık.
 
Maça gelince Beşiktaş ilk 15-20 dakika dışında olumlu bir görüntü ortaya koyamadı. Tamam koşullar son derece kötü ancak 1 gole endekslenen bir takım maç kazanamaz. Biliç'in takımı 2'inci golü bulmayı öğrenmediği sürece bu puan kayıplarını yaşamaya devam edecek. Sahada Atiba dışında ne yaptığını bilen ve konsantrasyonu yüksek oyuncu yok gibiydi. Beşiktaş, Eskişehirspor'a "gel bana gol at, benim 2'nci gole hiç niyetim yok" davetiyesini çıkarınca konuk takım da bunu geri çevirmedi.
 
KAZANMAYI BİLMİYORLAR
Bursa deplasmanında fiziksel olarak hiç de hazır görünmeyen Demba Ba yine kayıplardaydı. Bu da Beşiktaş'ın hücum performansını olumsuz etkiledi.
 
Futbol oynamak belki imkânsızdı ama en azından fiziksel bir mücadele ortaya koymalıydı siyah-beyazlılar. Daha fazla yüksek top ve daha fazla baskı ile oynayabilirdi. En azından bir kaos oyunu ile sonuç alabilirdi. Sürekli yerden ve kısa paslarla oynamaya çalışmak bu sahada anlamsızdı.
 
MAazeretler belki makul gibi görünse de birisi çıkıp Beşiktaşlı futbolculara bu maçların puan mücadelesi olduğunu anlatmalı. Kazanmayı bilmek, bu iradeyi göstermek ayrı bir beceri. Beşiktaş bunu yapamıyor. Asteras ve Rize'den sonra Eskişehir karşısında da bir kez daha aynı şeyi yaşamak kabul edilebilir bir durum değil.
 
BU PUANLAR ÇOK ARANIR
1-1'den sonra oyunu kanatlara açıp bol bol orta yapmak yerine etkisiz bölgelerde pas yapmak ve gereksiz driplingler ile ayakta top tutmak da hiç akıllıca değildi.
 
Beşiktaş, 2 puan daha kaybetti. 3 puanı da hak ettiğini kimse iddia edemez. Ligin devamında bu puanları çok arayacak. Ancak tek bir kazancı var ki Olimpiyat zulmünden kesinlikle kurtulması gerektiğini nihayet idrak etti.