Invenzione (İcat)

İyi bir G.Saraylı, aynı zamanda G.Saray Liseli olan eşimle birlikte izledik maçı Londra’da. 2-0’dan sonra sordu...

NTV Spor 02 Eki 2014
Invenzione (İcat)
İyi bir G.Saraylı, aynı zamanda G.Saray Liseli olan eşimle birlikte izledik maçı Londra'da. 2-0'dan sonra sordu: “Bu savunma kurgusu ile ve önlerinde Sneijder ile G.Saray çok zor anlar yaşar diye az önce konuşuyordunuz. Öyle de oldu. Sizler bunu görüyorsunuz da; nasıl oluyor İtalyan Milli Takımı teknik direktörlüğü yapmış birisi bunu düşünemez?” dedi.
 
Anlam veremiyordu. Cevap veremedim. Çünkü bilemiyor ve göremiyor olamazdı.
   
YENİ İCATLARA NE GEREK VAR?
Belki de doğru bildiğimiz veya doğru sandığımız her şey yanlıştır diye sorarım bazen kendi kendime. Çok da faydalıdır... Ancak bu felsefi bir tartışma değil... Futbol...
 
Kariyeri boyunca Felipe Melo ve Wesley Sneijder'in oynadıkları ve verimli oldukları pozisyonlar belli. Yani, yeni icatlara ne gerek var? Neden Prandelli böyle deneysel çalışmalar içinde? Veya bunun yeri Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal deplasmanı mı? Sivas maçında rakibe 6-7 pozisyon verilmedi mi? Arsenal, Sivas'tan güçlü değil mi?
 
CHELSEA'Yİ DÜŞÜNDÜLER!
İlk yarıda skor 3-0 olduktan sonra görüp değiştirmenin ne faydası var? Madalyonun bir de öbür yüzü var... Ligimizin temposu, hızı ve kalitesi... Sadece teknik direktör Prandelli'nin dizilişi ve tercihleri değil mesele...
 
İdeal ilk 11'den tam 5 oyuncusu eksik bir Arsenal senden daha teknik, hızlı ve yetenekli... Pas, çalım, oyun görüşü taktik anlayış ve hız bakımından bizden kat be kat daha iyiler. Bu da başka bir gerçek.
 
63. dakikada gelen kırmızı kart ve penaltı ise karanlık gecede adeta bir güneş gibi oldu bizim için... Farklı skoru bulmuş, 10 kişi kalmış ve hafta sonu Chelsea olan ile maçı düşünen Arsenal karşısında baskılıymış gibi gözükmek de yanıltıcı olmamalı.