Beşiktaş fırtınası

Biliç skor ne olursa olsun oyuncularına aynı ritim ile devam etmeyi öğretmeli. Çünkü bu takımın gücü ve enerjisi var.

NTV Spor 20 Eki 2014
Beşiktaş fırtınası
Ligin başından bu yana oynanan en güzel maç oldu. Beşiktaş'ın temposu, saha içi organizasyonu, pres gücü lig standartlarının üzerindeydi dün akşam. Sivas gibi güçlü bir takımı sahasına bu kadar hapsetmek kolay değil. Ancak sürekli duran toptan veya devamındaki karambollerden gol yemek de bu seviyedeki bir takıma yakışmıyor. Sezon başından beri hep benzer goller görüyor kalesinde Beşiktaş.
 
Bir diğer problem de skoru bulduktan sonra aynı pres ile devam etmemek. Biliç skor ne olursa olsun oyuncularına aynı ritim ile devam etmeyi öğretmeli. Çünkü bu takımın gücü ve enerjisi var. Berabere iken veya geride iken mükemmele yakın oynayan takım öne geçtikten sonra ne yaptığını bilmeyen bambaşka bir ekibe dönüşüyor.
 
2. yarıda skor 0-1'den 2-1'e gelene kadarki Beşiktaş oyunu, ligin şu ana kadarki en iyi 20 dakikası. Beşiktaş bu süreyi uzatırsa hedefine güçlü adımlar ile koşar.
 
Demba Ba tartışmasız, Süper Lig'in en kaliteli santrforu. Dün bunu fazlasıyla?gösterdi. Attığı 2 golün ötesinde Olcay'a yaptığı asist çok yüksek bir kalite ürünüydü. Zaman ile fiziksel olarak gücünü bulunca daha da iyi olacaktır.
 
Olcay 6 maçta 4 gole ulaştı, Gökhan asistlerine devam etti. Oğuzhan takımı başka bir seviyeye taşıdı. Kanat bekleri Motta ve Serdar en iyi maçlarını oynadı. Atiba ve Veli ise her zamanki standartlarında idi.
 
HAKEM SINIFTA KALDI
Beşiktaş 3 gol attı. 1 topu direkten döndü. Kaleci Ertuğrul belki de kariyerinin en iyi maçını çıkarttı. Gecenin tek sınıfta kalan performansları Kerim Frei ve hakem Mete Kalkavan'dı. Kerim Frei maça iyi başladı ancak sonra kötüye gitti. Genç bir oyuncu, zamanla gelişecektir. Playstation oynayanlar iyi bilirler. Kerim'e şunu sormak lazım: "Kerim Frei kardeş, sende ‘x' tuşu yok mu?"
 
Hakem Mete Kalkavan maçın başında Beşiktaş'ın penaltısını göremeyebilir. Bazı kritik pozisyonları da süzemeyebilir. Bunu herkes anlayışla karşılar. Ama sarı kartı olan ve Olcay'a arkadan kayarak çelme takan Cicinho'ya neden ikinci sarı kartı vermediğini kimseye izah edemez.