Ba ve Sosa

Beşiktaş'ın geride kalan 10 haftada en kötü oynadığı maçlardan biriydi.

NTV Spor 24 Kas 2014
Ba ve Sosa
Beşiktaş'ın geride kalan 10 haftada en kötü oynadığı maçlardan biriydi. Demba Ba'nın golcülüğü, Jose Sosa'nın kalitesi, Veli Kavlak ve Atiba'nın çalışkanlıkları galibiyet için yeterli oldu.
 
Kasımpaşa'da Ryan Donk ve Barış'ın cezalı olması, Orhan Şam'ın sakatlığı Beşiktaş için bulunmaz bir fırsattı. Gökhan Töre son derece etkisiz bir futbol sergilerken Kerim Frei da geçen haftaların uzağındaydı. Ramon Motta ise son derece dağınık hatta şuursuz bir oyun sergiledi.
 
NECİP İYİ AMA YA GERİSİ?
Beşiktaş'ı yoğun bir maç trafiği bekliyor. O yüzden kadroda bazı değişiklikler yapmak olağan. Stoper pozisyonunda Pedro Franco'nun cezalı, Sivok'un da sakat olması Biliç'i Necip tercihine itti. Necip stoper olarak iyi bir futbol sergiledi. 0-0'ken bir topu da çizgiden çıkararak golü önledi. Fakat genel resime bakarsak Beşiktaş'ın savunmada son derece dağınık ve yanlış pozisyon aldığı bir maç izledik. Nitekim Kasımpaşa ilk yarı 3, ikinci yarıda da 2 net pozisyon buldu.
 
DEVAMLILIK ŞART
Biliç takımını gole programlamalı. Oyuncuların kafasında sürekli rakip kale olmalı. Dün ikinci yarıda oynanan futbol Beşiktaş'ın en önemli sorunlarından biri. Bu takım şampiyon olmak istiyorsa skor ne olursa olsun yüksek tempo ve preste devamlılık sağlamalı. Rakipler her zaman girdikleri pozisyonlarda cömert olmayabilir. Bu zihniyet değişmeli.
 
Kasımpaşa takımının mücadele gücü düşük. Daha sıkı ve dirençli olmalılar.