Tur geldi ama yakışmadı

Beşiktaş gibi bir takımın skoru bulduktan sonra artık rakibini ortak etme veya yakalanma alışkınlığından kurtulması gerekiyor.

NTV Spor 28 Kas 2014
Tur geldi ama yakışmadı

Beşiktaş ağır sahada ilk 45 dakika son derece etkili bir futbol ortaya koydu. Evinde kolay kolay maç kaybetmeyen ve iyi oynayan Asteras karşısında Demba Ba net pozisyonu gole çevirse maçı da erkenden kopartabilirdi. Demba Ba 16. maçında 13. golüne imza attı. Bu Türkiye standartlarında inanılmaz bir rakam. Avrupa çapında isim yapmış çok değerli bir futbolcu olmasının ötesinde iş ahlakı yüksek, karakterli bir sporcu. Demba Ba gibi büyük bir golcüyü Beşiktaş'a transfer edenlere siyah-beyazlı taraftarın müteşekkir olması lazım.
 
Gökhan Töre'nin goldeki pası harikaydı. O'nun da hakkını vermek gerekiyor.

İkinci 45 dakikada Beşiktaş oyundaki hakimiyetini ve hücum zenginliğini devam ettirdi. Olcay'ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Gökhan gole çevirirken hepimiz maç bitti diye düşündük. 2-0 sonrasında da ev sahibi ekip maça asılan çok inançlı bir görüntü ortaya koymadı. Rahat bir tempoda seyreden maçta savunmada Ersan'ın bir anlık dalgınlığından oluşan pozisyonda Asteras 2-1'i buldu ve hemen ardından Atiba kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kanadalı futbolcu Beşiktaş'a geldiği günden beri hiç itirazdan kart görmedi. İlginçtir dün 2 sarı kartı da itirazdan geldi. Kolay gözüken, güle oynaya kazanılacak maç anlamsız bir şekilde zora girdi.
 
ARTIK BİR ÇARE BUL BİLİÇ
Beşiktaş gibi bir takımın skoru bulduktan sonra artık rakibini ortak etme veya yakalanma alışkınlığından kurtulması gerekiyor. Ne yazık ki bu durum bir türlü çözülemeyen kronik bir rahatsızlık haline geldi. Çok güçlü rakipler karşısında belki bu durum kabul edilebilir fakat iyi oynarken ve skoru bulmuşken mütevazi rakipler karşısında bu tip skorlar elde edilmesi veya böyle oyunlar oynanması ciddi bir sorun.
 
Aynı oyun ritmini sürdürmek, maçın içinde devamlılık sağlamak bu kadar da zor olmamalı. İstanbul'daki Asteras maçı ve dün geceki karşılaşma Beşiktaş'ın rahat ve farklı kazanması gereken maçlardı. Ancak 2 karşılaşmada da hiç tehdit etmeyen bir rakip karşısında beraberlikle sonuçlandı. Nitekim İstanbul'daki Partizan maçı da 2-2 bitebilirdi son saniye kaçan gol bir mucizeydi.
 
Beşiktaş bu beraberlikle bu turu herşeye rağmen almayı garantiledi. Ancak Biliç'in dünkü maçtan mutlaka dersler çıkartması gerekiyor. Beşiktaş'ın bir diğer önemli problemi ise top siyah-beyazlıların  ceza sahasına düştüğü zaman Beşiktaş savunması sürekli sorun yaşıyor. Duran toplardan pozisyon üretemiyor ve rakibe pozisyon veriyor.