Yorgun hali de güzel

Beşiktaş ilk kez çok yüksek efor ortaya koymadan 3 gollü bir galibiyet elde etti. Bu durum Kartal açısından büyük önem arz ediyor.

NTV Spor 22 Ara 2014
Yorgun hali de güzel
Beşiktaş kararlılık ve pres ile başladı. Dakikalar geçtikçe artan baskı adeta golün habercisiydi ve nitekim Olcay'ın hazırladığı pozisyonu Cenk, klas bir santrfor vuruşu ile bitirdi. Olcay çalışkan ve etkiliydi. Fakat Sosa ve Kerim durgun kalınca 30 dakikalık iyi oyunda pozisyon zenginliği oluşmadı.
 
Beşiktaş ilk kez çok yüksek efor ortaya koymadan 3 gollü bir galibiyet elde etti. Bu durum Kartal açısından büyük önem arz ediyor. Geçmiş dönemlerde temposu düşük kaldığı zaman vasatlaşan ve niteliksiz bir takıma dönüşen Beşiktaş, artık düşük enerji ile de kazanabiliyor. Hem Gaziantep deplasmanında hem de dün alışılagelmiş Beşiktaş dinamizmi yoktu.
 
Geçen sezon ile bu yıl arasındaki en önemli farklardan ilki ise uluslararası düzeyde 2 yıldız oyuncunun takıma katılması. Demba Ba ve Sosa faktörü ile Beşiktaş rakiplerinin önüne geçiyor. Arjantinli, dün takımın iyi oynamadığı ve bocaladığı dakikalarda akıl dolu frikiğiyle takımını rahatlattı. Beşiktaş, oyunu domine etmediği bölümlerde ise sadece 2 pozisyon verdi ve sıradışı bir gole boyun eğmek zorunda kaldı. Son haftaların en güçlü Akhisar'ın istediğini alamadan dönmesinin nedeni ise Gekas'ın kötü gününde olmasıydı.
 
OLCAY'DAN VEZGEÇİLMEZ
Bireysel performanslara odaklanırsak; Olcay bu takımın vazgeçilmezi. ‘Kerim yetenekli' diye başlıyoruz. “Ama” ile devam ediyoruz. 2. bölgede ayağında çok top tutuyor ve gereksiz zorlamalar ile hem kendini yoruyor hem de çok top kaybediyor. Öğrenecek ve gelişecek. Daha ekonomik oynamaya başladığı zaman çok daha etkili olmaya başlayacak. Serdar standartını bozmuyor. İsmail kendi çizgisinde değil. Atiba ve Veli yine orta sahanın yükünü taşıdılar. Cenk yine “Ben golcüyüm” dedi. Ersan ve Pedro sınıfı geçti. Gökhan ise bu sezon daha da skorer olacağının sinyalini verdi yine.
 
Her şeyin ötesinde 26 maç oynayan, sakatlar ve eksikler ile boğuşan Beşiktaş, yılın sonuna ligde ve Avrupa'da lider girdi. Bir evi yok. Ama yoluna devam ediyor. Alkışlamaktan başka da yapacak bir şey yok.