Biliç şampiyon olamaz!

Biliç’in rotasyon işgüzarlığı Beşiktaş’a pahalıya mal oldu. Üzerine Demba Ba’nın sakatlığı ve Cenk’in hatası ile yenen gol de gelince işler iyice güçleşti.

NTV Spor 23 Şub 2015
Biliç şampiyon olamaz!

Hep yazıyorum, söylüyorum. Beşiktaş kapanan takımları çok zor açar. Çünkü futbolda hücumün en önemli prensiplerinden biri rakip ceza alanına kalabalık gitmektir. Beşiktaş bunu yapamıyor. Sivas deplasmanında G.Saray'ın attığı ilk 2 golde de top kanattan geldiği zaman sarı-kırmızılı ekip rakip ceza alanında 5 kişiydi. Siz eğer o bölgeye ekstra adam sokamazsanız rakip savunma adam ve alan paylaşımında sorun yaşamaz.
 
Beşiktaşlı oyunculardan sadece Olcay gol bölgesine giriyor. Hepsi ceza alanı çevresi oyuncusu. Top hep Beşiktaş'ın ayağında ancak üretkenlik az. Mustafa Pektemek, kaleyi düşünen ve şut atan bir oyuncu değil. Durum böyle olunca da bu tip kapalı savunmalar karşısında duvara çarpıp geri dönüyorsunuz.
 
Bu tip kilitlenen oyunlarda duran toplar daha da büyük önem kazanır. Beşiktaş'ın en son bir kornerden veya duran toptan ceza alanına ortayla ne zaman gol attığını hatırlayan var mı?
 
BİLİÇ ŞAMPİYON OLAMAZ!
Biliç ikinci yarıda risk aldı, 3'lü savunmaya döndü. Bu kadar dağınık bir savunmaya Eskişehirspor'un daha fazla gol bulmaması ise adeta imkansızdı. Açık alanda büyük hatalar yapan Beşiktaş savunması duran toplarda da rakibine önemli fırsatlar verdi.
 
Sahi Sivok nerede? Pedro neden rotasyonda? Bir stoper ne kadar yorulup yıpranabilir ki?
 
Biliç bu sezon Arsenal ve Tottenham maçlarında İngiltere'de iyi piyasa yaptı. Hâlâ da kendi imajını kovalıyor. Liverpool rövanşını düşünerek Gökhan Töre ve Atiba'yı yedek bıraktı. Bir bakıma Eskişehir maçını feda etti. Liverpool yarı finale kalma maçı değil. Dün kaybedilen 3 puanın ise telafisi çok zor.
 
Biliç şampiyon olacak bir teknik adam değil, bu vasfı yok. Çalıştırdığı ekipler sahada hep iyi bir takım görüntüsü verir ama kupalar, şampiyonluklar kazanamaz. Biliç'in takımları hep az gol atar ve bu böyle devam eder. Dün Beşiktaş bir kez daha bu gerçek ile yüzleşti.