Atamayana atarlar

Fenerbahçe ilk 25-30 dakikasını düşük tempo ile oynadığı maçta dakikalar ilerledikçe vites yükseltti. Rakip kim olursa olsun

NTV Spor 24 Şub 2015
Atamayana atarlar
Fenerbahçe ilk 25-30 dakikasını düşük tempo ile oynadığı maçta dakikalar ilerledikçe vites yükseltti. Rakip kim olursa olsun baskı yapmazsanız işiniz güçleşir. 6. dakikada Güray'ın attığı gol sıradışı..
 
Emenike'nin kaçırdığı gol ise akıllara durgunluk verecek cinsten.. Kaleye 2 metre mesafeden o topu dışarıya vurmak içeri atmaktan daha zor. Devrenin sonlarına doğru giderek artan baskı, golün habercisiydi. Meireles çok şık bir golle beraberliği getirirken, maçı izleyen herkes “Tamam, F.Bahçe bu maçı kazanır” duygusuna kapıldı.
 
2. yarının ilk 15 dakikasında gol için her türlü varyasyonu deneyen bir F.Bahçe gördük. Akhisar yediği pres ile çıkamazken solda Emenike ve Caner, sağda Gökhan Gönül ile son derece etkili oldu sarı-lacivertliler.. Net gollük pozisyonlar da üretti. Sağ bek Gökhan Gönül bile 2 kez golle burun buruna geldi. Sow'un topu direkten döndü. Kaçanlar adeta saç baş yoldurdu.
 
DIEGO'DA GEÇ KALDI

Yüksek tempo ve pres 65'ten sonra yorgunluğu da beraberinde getirdi. F.Bahçe yine rakip yarı alandaydı ancak bu bölümden sonra Akhisar da daha fazla çıkmaya başladı.
 
Fenerbahçe gol gelmeyince bu kez yüksek toplara yönelmeye başladı. Artan yorgunluk yüzünden de kontrolsüz fauller ile sarı kartlar gelmeye başladı. Emenike, solda santrfor bölgesinde olduğundan çok daha etkili. Ancak Gökhan Gönül'e verdiği pas dışında getirdiklerini asiste dönüştüremedi.
 
İsmail Kartal, “Pozisyon buluyoruz ve iyi oynuyoruz” diye düşünerek hamle yapmadı. Ancak 81'deki Diego hamlesi geç kalmış bir dokunuş oldu. Takımının yorulduğunu ve dakikalar gittikçe düşdüğünü gözlemleyemedi.
 
FORVETLER FORMSUZ

İlginçtir ki ; Oyunun büyük bölümünde çok üstün oynayan, rakip ceza alanına 40'dan fazla top gönderen F.Bahçe, gol için herşeyi yaptığı maçta sahadan puansız ayrıldı.
 
Gökhan, M.Topal ve 2. yarı Emenike iyi bir futbol ortaya koydular. Sow ve Kuyt ise son derece yetersizdi. F.Bahçe'nin bu maçı kaybetmesinin birinci nedeni forvetlerin formsuzluğu.
 
Akhisar pencerisinden bakınca da maçın kaderini değiştiren ve gidişatı etkileyen LuaLua hamlesi oldu.