Kötü ötesi F.Bahçe

Futbol böyle bir oyun.. Bazen gol için her şeyi yaparsınız. Atamazsınız.

NTV Spor 26 Nis 2015
Kötü ötesi F.Bahçe
Futbol böyle bir oyun.. Bazen gol için her şeyi yaparsınız. Atamazsınız. Bazen de dün olduğu gibi hiçbir şey yapmadan golü bulursunuz. Eskişehir-F.Bahçe maçının ilk yarısı sezonun en kötü 45 dakikalarından biri oldu. Futbol adına hemen hemen olumlu tek bir şey yoktu. Pas, şut, tempo, çalım, heyecan... Hiçbiri yoktu... Yavan bir orta saha mücadelesinde asisti yapan ve golü atan da Eskişehirliler'di.
 
Miskin ve durgun bir F.Bahçe deplasman oyunu, pasif bir Eskişehir... İlk 45 dakikadaki futbol ülkenin en coşkulu tribünlerinden birini bile uyutmaya yetti. 2. yarıda silkinmiş ve golü bulmak için çaba sarf eden bir Eskişehir gördük. Ancak beceri ve kalite yoksunluğu istekli oyunlarının karşılığını vermedi. 58. dakikada beraberlik golüne çok yaklaşan ev sahibi ekip kaleci Volkan'ı geçemedi. Bu dakikadan sonra önce Volkan'ın ardından Sezer'in sakatlıkları yüzünden maç 5 dakika durdu. Hiç oyun oynanmadı. Maç soğudu, buz gibi oldu. Dönüşte ise Eskişehir, Causic ile yine gole yaklaştı.
 
1 PUAN KAYIP DEĞİL KAZANÇ 
Ofansif olarak son derece yetersiz ve etkisiz bir F.Bahçe, şansı, savunması, tecrübeli futbolcuların oyunu soğutması ve kaleci Volkan sayesinde 80'e kadar skoru korumayı başardı. Ancak hiç ama hiç hücum yapmadı.
 
Yabancı bir futbolsever maçı izlese F.Bahçe'nin lider olduğuna inanmazdı. ‘Rakip kaleye 1 kez organize gidemeyen takım nasıl lider olmuş?' diye sorar. Öyle ki Boffin'in yerine kaleyi koruyan Ali'ye 1 tane top gelmedi. Kimse nasıl bir kaleci olduğunu anlayamadı.
 
Emre Güral'ın 80'deki süper golünden sonra bile futbol oynamayı hatırlamak istemeyen bir F.Bahçe. Bitime 6 hafta kala en zor virajlardan birini yürüye yürüye oynayarak da kazanacağını düşünmek nedir? Bu kadar kötü bir oyun ile alınan 1 puan F.Bahçe için kayıp değil, kazançtır.

Vatan gazetesinden alınmıştır.