Yolun sonu

Üst üste gelen G.Antep ve Akhisar beraberlikleri Beşiktaş’ı fazlasıyla demoralize etmiş. Taraftar, küskün, oyuncu grubu kırılmış, Biliç ise

NTV Spor 19 May 2015
Yolun sonu

Üst üste gelen G.Antep ve Akhisar beraberlikleri Beşiktaş'ı fazlasıyla demoralize etmiş. Taraftar, küskün, oyuncu grubu kırılmış, Biliç ise havlu atmış.. Dün sahaya çıkan 11'deki farklı tercihlerin nedeni ne? Atiba yok, Necip var. Serdar yok; Opare var.
 
0-0 berabere giderken sezonun en golcü oyuncusu Ba oyundan alınıyor. Mustafa yine 11'de. Pektemek, tabii ki iyi niyetli ve çalışkan bir oyuncu. Lakin “Mustafa Pektemek demek gol demek değil.” Olcay daha golcü bir oyuncu.
 
Geçen sezon avuçlarının içindeki Şampiyonlar Ligi'ni Sivas-Konya ve Karabük maçlarından 1 puan alarak G.Saray'a hediye eden Biliç, o maçları kaybederek kulüp kasasına 25 milyon girmesini engelledi bir bakıma.
 
Bu sezon Balıkesir, G.Antep, Akhisar ve Torku Konya maçlarını kazanamayarak şampiyonlukta 1 numaralı favori iken yine teslim oldu. Bu kadar mı zordu bu maçları kazanmak?
 
Bıraktım kupayı, derbiyi.. Yazık değil mi Beşiktaş'ın kaçan 50 milyon Euro'suna? Açın Samet Aybaba'nın kadrosuna bakın. Ne Jose Sosa var, ne Demba Ba var. Ne de yedek kulübesinde elle tutulur 1 tane oyuncu vardı. O da 3'üncü oldu. Slaven Biliç, 20 kişilik güçlü kadrosu ile yine 3'üncü, hep 3'üncü..
 
DERBİ ZAFERİ BOYNUNUN BORCU!
 
Ortada bir kupa yok. Derbilerde 7'de 0. Ayrıca puanlara bakmayın. Bu sezon G.Saray ve F.Bahçe çok daha kötü ve sorunlar ile doluydu. Yanlış bir algı var. Şubat ayında “Beşiktaş şampiyon olamaz” yazmadım. “Biliç olamaz” dedim. Çünkü büyük takım teknik direktörü profili yok Hırvat teknik adamda. Hep yanlış tercihler, final ve hedef maçlarında yanlış stratejiler... Sakin değil, panik ve telaşlı.. Ofansif oyun konusunda hiçbir fikri yok.
 
Yazık oldu Beşiktaş'ın sezonuna... Biliç hem kendini hem de takımı tüketti. Tarihi bir fırsatı tepti. Kendi inşaa ettiği iyi şeyleri bile zamanla yok etti.
 
Sevgili Slaven, her şeye rağmen seni çok sevdik. Ancak giderayak bu taraftara bir G.Saray galibiyeti hediye etmek artık boynunun borcudur.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.