Van Persie gibisi gelmedi

Avrupa kupalarında takıma büyük bir güven ve kalite katar. Drogba gibi Premier Lig'de 2 kez gol kralı olmayı başaran Hollandalı, şu ana kadar Türkiye'ye transfer olan en iyi santrfor

NTV Spor 10 Tem 2015
Van Persie gibisi gelmedi

Robin van Persie, tabii ki çok büyük bir isim. Geçmişte yaptıkları ve kalitesi ortada. Zaten bu kadar yüksek bir maliyetin nedeni de Arsenal ve Manchester United'daki ilk sezonunda, zaman zaman da Hollanda Milli Takımı'nda ortaya koyduğu yüksek kalitedeki golcü kimliğinden.

Arsenal'daki son, Manchester United'daki ilk sezonunda harika işlere imza attı. Tam bir gol makinesi gibiydi. Önceki sezonki düşüşünü United'ın kötü performansına ve David Moyes'a bağlayanlar sayıca az değildi. Ancak geçen sezon vatandaşı Louis van Gaal'la da beklenen ivmeyi yakalayamadı.

SAKATLIKLARI PERFORMANSINI ETKİLİYOR
Zaman zaman geçirdiği sakatlıklar da formunu olumsuz etkiledi. Van Persie 32 yaşında. Eskisi kadar atletik olmayabilir. Ancak gol bölgelerindeki sezgisi, tecrübesi, vuruş kalitesi ve pozisyon bilgisi ligimiz için fazlasıyla yeterli olacaktır.

RvP, rakip savunmaları ortadan delen oyun anlayışında başarılı oluyordu. Yüksek top, uzun top veya kanat ortaları gibi oyun formatları ona uygun değil. Bu önemli bir nüans.

F.Bahçe'nin Pereira ile nasıl bir oyun anlayışıyla sahada yer alacağını bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz tek bir şey var ki Persie'yi pozisyona sokarsanız tabelayı değiştirme oranı da son derece yüksek olacaktır.

TARAFTARLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEKTİR
Drogba gibi 2 kez İngiltere'de gol kralı olan RvP, ligimize gelen en iyi santrfor. Çok deneyimli. Avrupa'da da takıma büyük bir güven ve kalite katacaktır. Güiza ve Emenike'de yüzü gülmeyen F.Bahçe taraftarı, van Persie'den keyif alacak ve aradığını Hollandalı'da bulacaktır.

Ayrıca Batı ve Kuzey Avrupalı oyuncuların iş ahlakının ve profesyonellik seviyesinin yüksek olması da uyum sorununu ortadan kaldırır. F.Bahçe, Persieli kadrosuyla kendisini Devler Ligi'ne atabilirse telaffuz edilen yüksek maliyetlerin üstesinden rahatlıkla gelir.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır