Bu skor kötü değil

Çift maçlı eleminasyon usulü oynanan maçlarda evde alınan 0-0’lık beraberlik kötü değil. Deplasmanda her türlü gollü beraberlik tur için yeterli olacak

NTV Spor 29 Tem 2015
Bu skor kötü değil

F.Bahçe özellikle ilk yarıda yeni takım olmanın sorunlarını fazlasıyla yaşadı. İstediği pas bağlantılarını oluşturamadı. Shakhtar kadar organize olamadı. Daha güvenli oynayan, sahaya iyi yayılan oyunu istediği gibi kontrol eden konuk takımdı. İlk 45 dakikada Ukrayna ekibi net fırsatlar yakaladı. 2'si %100, 4-5 kez gole yaklaşan Shakhtar bunlardan sonuç alamazken F.Bahçe rakip kaleyi 35'te Fernandao ile etkili şekilde yoklayabildi. İlk yarının golsüz bitmesi temsilcimiz açısından büyük bir şans idi.
 
İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde oyunu rakip yarı alanda oynayan bir Kanarya izledik. Hasan Ali'nin bindirmelerinde sağ ayağını kullanamaması oyunu yavaşlattı ve etkili kanat hücumları gelmedi. Zaman zaman Caner'in çıkışları ile gelen ortaları da rakip savunma savuşturdu.
 
Böylesine oturmuş ve güçlü bir rakip karşısında teknik direktör Vitor Perreira'nın 2 forvet, Diego+Nani ile takımın sahaya sürmesi riskli bir tercih idi.
 
Bu kadro ile etkili pres yapmak oyuna hükmetmek kolay değil. En azından sezonun ilk resmi maçında..
 
2. YARI UMUT VERDİ
Ancak her şeye rağmen maç öyle bir noktaya geldi ki 0-0 devam eden oyunda F.Bahçe'nin beceri dolu ayakları son 10 dakikada bir gol bulsa tur için istenilen avantajı yakalayacaktı. 2. yarı oynanan futbol umut verici.
 
Çift maçlı eleminasyon usulü oynanan maçlarda evde alınan 0-0'lık beraberlik kötü değil. Deplasmanda her türlü gollü beraberlik tur için yeterli olacak. Rövanşta yapılması gereken sağlam bir savunma kurgusu oluşturmak ve sabırlı oynamak.
 
Dün gece Diego istekli ve diri idi. Fernandao çalışkandı. Caner zaman zaman iyi tempo yaptı. Volkan ise 2 kritik kurtarış ile F.Bahçe'yi ayakta tuttu. Heyecanla beklenen Robin van Persie'nin ise zamana ihtiyacı var.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır...