Oyun kötü puan iyi

Celtic Park’ta oyamak bir deplasman takımı için kolay değil. Dün Glasgow’da buna şahit olduk. Müthiş bir ambiyans, futbolu bilen seyirci ve büyük bir uğultu vardı.

NTV Spor 02 Eki 2015
Oyun kötü puan iyi
Celtic Park'ta oyamak bir deplasman takımı için kolay değil. Dün Glasgow'da buna şahit olduk. Müthiş bir ambiyans, futbolu bilen seyirci ve büyük bir uğultu vardı. Taraftarının desteğiyle agresif oynayan bir Celtic 30 dakikada 2 gol buldu. İlk yarı boyunca F.Bahçe rakibinin oynamasına izin verdi ve hücumda etkili olamadı. Volkan'ın yerine giren Fernandao savunmanın büyük hatasından faydalanarak ilk devre hücum bile yapamayan F.Bahçe'ye hayat veren golü attı.
  
Bu golün moraliyle 2. yarıya başlayan temsilcimizde Ozan'ın yerine giren Diego pas kalitesini artırdı ve yine bir korner sonrası Fernandao golüyle F.Bahçe bu kez 3. gol için yüklenmeye başladı.
 
Futbol ilginç bir oyun. 30 dakikada 2-0 geriye düşen F.Bahçe akan oyunda hemen hemen hiç gollük atak yapmadan 2-2'lik beraberliği buldu. Ardından 15 dakika boyunca rakibini hapseden temsilcimiz bu bölümden sonra yavaş yavaş geriye çekildi ve bu deplasmandaki beraberliğin yeterli olacağını düşünmeye başladı.
 
Son 15 dakikada bu kez roller yine değişti ve Celtic 3. gol için yüklenmeye başladı. Tabii bunda Pereira'nın 3 stoperli düzene dönmesi de F.Bahçe'yi defansifleştirdi. Gruba Molde yenilgisiyle başlayan F.Bahçe ilk yarım saatte 2 farklı yenik duruma düşmesine rağmen Glasgow'dan beraberlikle dönerek istediğini aldı. İlk yarı kötü oynayan Meireles ve Nani 2. yarıda çok daha pozitif bir futbol oynadılar. Beşiktaş maçının saç baş yolduran oyuncusu Fernandao 2 golle takımını kurtaran isim oldu.
 
Diego oyuna girdikten sonra 15 dakika pas trafiğini iyi yönetti. Mevcut koşullarda skorun ön plana çıktığı bu maçta alınan 1 puan kötü değil. Hele hele 2 farklı yenilgiden geri gelerek 2-2'yi bulmak F.Bahçe açısından son derece değerliydi. Burada alınacak bir mağlubiyet büyük olumsuzlukları beraberinde getirebilirdi.