Bu kadar cömertlik fazla

Genel hatlarıyla beklenenin altında bir Beşiktaş izledik. Pozisyon zenginliği açısından yeterli ancak top rakibin ayağında iken nitelikli baskı oluşturamayan bir oyun ortaya koydu siyah-beyazlılar.

NTV Spor 23 Kas 2015
Bu kadar cömertlik fazla
Genel hatlarıyla beklenenin altında bir Beşiktaş izledik. Pozisyon zenginliği açısından yeterli ancak top rakibin ayağında iken nitelikli baskı oluşturamayan bir oyun ortaya koydu siyah-beyazlılar.
 
İlk 15'te Olcay ve Sosa ile kaçan 2 pozisyon da Beşiktaşlı oyuncularda baskı yarattı. Orta alanda basit top kayıpları, Gomez'in oyuna katkısının düşük seviyede kalması, geride kalan 11 haftadaki futbolu arattı. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen Gomez'in 2. yarının başında kaçırdığı net fırsat golle sonuçlanmış olsa yine farklı bir Beşiktaş galibiyeti izleyebilirdik.
 
Olcay her zamanki gibi çalışkandı fakat dün final bölgelerindeki hataları ile maçın yıldızı olma şansını elinin tersiyle itti. Goller kaçırdı, bazı kolay pasları veremedi. Zaman zaman klas paslar atmasına, gol de bulmasına rağmen Oğuzhan da kendi kalitesinin altında bir oyun ortaya koydu.
 
Quaresma kazandığı toplar ve attığı gollük paslar ile hücumun en etkili oyuncusu oldu.Savunmaya yardımları ve enerjisi de son derece yeterliydi. Geçen hafta 2 milli maç oynayan ve El Salvador'dan 20 saatlik bir yolculukla dönen Atiba ise sırtına binen yükü yine çok iyi taşıdı. İkinci yarıda Necip'in oyuna girmesi ile de üzerindeki yük hafifledi ve Beşiktaş orta sahası güç kazandı. Ancak yine de Beşiktaş gibi bir takımın topa daha fazla sahip olarak  kontrolü elinde tutması gerekiyordu.
 
GOMEZ FORMSUZ
Töre'nin yokluğunda Olcay ve Gomez'in de oldukça formsuz göründükleri bir maçta alınan 3 puan değerli. 1-0 iken maçı 2'ye taşıyacak golü bulmak bu tip maçlarda son derece önemli. Dün Beşiktaş, bunu son dakikada olsa da başardı ancak bundan sonraki haftalarda gol bölgesinde daha az hovardalık yapıp maçı erkenden kopartmaları şart.
 
Devrenin sonlarında kazanılan ve tartışılan penaltı pozisyonunda Atiba avantajlı durumda, rakibin top ile oynama şansı sıfır ve Kanadalı belinden bariz bir şekilde itiliyor. Bilindiği üzere itme penaltıya neden olan 10 kusurlu hareketten bir tanesi. Sivas, Okan Buruk ile daha dirençli ve organize bir takım görüntüsü ortaya koyuyor. Bu çizgiyi sürdürürlerse ligde korkulu rüya görmezler.