Düşüşü görmek lazım

Geride kalan Sivas ve Skenderbeu maçlarında da saha içi organizasyonunda ve tempoda sorunlar belirgin şekilde ortadaydı

NTV Spor 30 Kas 2015
Düşüşü görmek lazım

Lider haftayı büyük hayal kırıklığı ile kapattı. Yenilgiyi getiren önemli faktörler var. Bunlara mental ve fiziksel yorgunluk da eklenebilir ancak asıl etkenler şunlar:

1. Gomez'in kötü oyunu: Alman santrfor statik kaldı. Kanatlardan rekor sayıda orta gelmesine rağmen hiç öncelik alamadı. Buluştuğunda da etkisizdi.
 
2. Tolga'nın yediği talihsiz gol: Akhisar ilk yarıda sadece 2 kez gelip 2 gol buldu. Sami'nin golünde Tolga gibi deneyimli bir kaleci bu hatayı yapmamalıydı. 1-0  ile 2-0 arasındaki fark tek gol değil. Maç 2-0'a gelince Beşiktaş'ın bu katı savunmaya karşı işi iyice zorlaştı.
 
3. Cenk hamlesi ile 4-4-2'ye çok erken dönüldü: Bu değişikliğin ardından Beşiktaş orta sahası 1 kişi eksildi ve hakimiyetini kaybetti, pres gücü kayboldu, siyah-beyazlılar dönen topları alamadı. Sistemi değiştirmeden Gökhan hamlesi daha doğru olurdu. Çünkü Beşiktaş baskılı ve iyi oynuyordu. Cenk de iyi bir gününde değildi. Çok top ezdi, telaşlı ve yavaştı. Orta alanı kalabalık tutmak günümüz futbolunun olmazsa olmazı. Sosa çıkınca pas akışkanlığı ve kalitesi kayboldu.
 
4. Kanat beklerinin hücum katkısı yetersizdi: Böylesine kapalı bir savunmaya karşı İsmail ve Beck hücum aksiyonlarında etkinlik sağlayamadı.
 
AYAĞA KALKMAK ŞART
Beşiktaş'ta dün Quaresma, Akhisar'ı en çok zorlayan isimdi. Sürekli aradı, denedi, sorumluluk aldı. Şenol Güneş ve oyuncular bu maçtan dersler çıkarmalı. Çünkü sıradaki Kayseri maçı hiç kolay olmayacak ve ardından Sporting ve G.Saray maçları geliyor. Beşiktaş'ın ayağa kalkması için bu hafta içi çok kritik. Şenol Güneş'in “çözülmeye” izin vermemek için gereken tedbirleri alması şart.
 
Beşiktaş için dün kaybedilen bir 3 puan var sadece. Fakat düşüşü de görmek lazım. Geride kalan Sivas ve Skenderbeu maçlarında da saha içi organizasyonunda ve tempoda sorunlar belirgin şekilde ortadaydı. Beşiktaş'ın kapanan takımlara karşı alanı daha fazla daraltması gerek. Stoperler orta çizgiye kadar çıkmıyor ve atak dönüşlerinde pres zamanlamasında problemler ortaya çıkıyor.
 
Akhisar kalecisi Lukac, stoper Douglao ve santrfor Rodallega ligin en iyilerinden. Hal böyle olunca da bu mütevazı ekip ligin flaş takımı olabiliyor.

Vatan gazetesinden alınmıştır