Büyük takım böyle oynar!

6 haftadır ligde maç oynamayan Beşiktaş, bıraktığı yerden döndü.

NTV Spor 08 Şub 2016
Büyük takım böyle oynar!

6 haftadır ligde maç oynamayan Beşiktaş, bıraktığı yerden döndü. En son Konyaspor'u 4-0 ile adeta sahadan silen siyah-beyazlılar ligin organize ve iyi savunma yapan takımlarından biri olan G.Antep'i zorlanmadan geçti. Beşiktaş o kadar yetenekli oyunculara sahip bir takım ki zaman zaman oyun içinde kopukluklar yaşasa bile çok kolay pozisyona girip farklı bir galibiyet alabiliyor. Goller ve kaçanlar, nitelikli hücum aksiyonları “Şenol Güneş Beşiktaş'ının” bir klasiği idi yine dün gece.
 
Topla adeta dans eden Oğuzhan, çok hareketli ve istekli bir Gomez, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile oynayan İsmail, kalitesini ayağına her aldığı topta gösteren Sosa Beşiktaş'ın en iyileriydi.
 
Beşiktaş farklı kazandı, hücumda yine zengindi ama Tolga için de ayrı bir paragraf açmak lazım. Tecrübeli kaleci, Boyko'nun gelişi ile birlikte belli ki silkinmiş. dün gece yaptığı 3 kritik kurtarış ile G.Antepspor'u maça ortak etmedi.
2 yeni transferden Marcelo geçen hafta Bundesliga'da maç oynadığı için daha fit durumda. Alexis ise maç eksikliğinin ve oyuna sonradan girmenin tedirginliğini yaşasa da iyi bir maç çıkarttı.
 
TEK SIKINTI STOPER
 
KAR yüzünden maçların ertelenmesi ile puan olarak geride kalan Beşiktaş, psikolojik baskı altında kalacağı yönündeki safsatalara “Ben buradayım. Hazırım ve güçlüyüm. Şampiyonluğun da en güçlü adayıyım” mesajını verdi.
 
BELLİ bölümler dışında oyunun kontrolünü rakibe hiç vermeyen siyah-beyazlılar, zorlanmadan farklı bir galibiyet elde etti. Şampiyonluğa oynayan takım, gol atar, pozisyona girer. Topa sahip olur, oyuna hükmeder. Bu dünyanın her yerinde böyledir. İyi futbol tanımlamasını değiştirmeye çalışanlar eski köye yeni adet getirmesinler.
 
Beşiktaş, lige kaldığı yerden devam etti. Vitesi daha da yükseltecek potansiyeli var. Siyah-beyazlılar için tek olumsuzluk Rhodolfo'nun sakatlığı ile erteleme maçlarında yaşanacak stoper sıkıntısı.
 
Gaziantepspor'da yeni transferler  Abuda ve Habibou'yu çok beğendim. Ancak konuk takım ligin en iyi file bekçilerinden Karcemarskas'ı fazlasıyla aradı.