Beşiktaş silindir gibi

Beşiktaş, Kayseri’yi ilk yarıda adeta sahadan sildi. Müthiş bir baskı, enerji ve istek ile maça başlayan siyah-beyazlılar klas

NTV Spor 01 May 2016
Beşiktaş silindir gibi
Beşiktaş, Kayseri'yi ilk yarıda adeta sahadan sildi. Müthiş bir baskı, enerji ve istek ile maça başlayan siyah-beyazlılar klas oyuncuların yaptığı kaliteli işler ile maçı  daha ilk 30 dakikada koparttı. Mario Gomez ligin en iyi golcüsü. Sosa asist kralı, Oğuzhan büyük bir virtüöz.. Quaresma top
cambazı.. Hal böyle olunca da yarım saatlik sürede farka gittiler.
 
Bu statta böylesine coşkulu bir taraftarın önünde rakiplerin işi çok zor. İsmail, Atiba ve Olcay'ın da hücumlara etkin bir şekilde katılmasıyla hücumda şahlanan Beşiktaş, ilk 45 dakikada daha fazlasını da atabilirdi. Tosic'in direkten dönen topu, Olcay'ın pozisyonları da Kayseri kalesinde ciddi tehlike yarattı.
 
Dün akşam Beşiktaş'ta uzun bir aradan sonra 11'de başlayan Tosic ve Beck kusursuzdu. Hücumda bu kadar etkili olan Beşiktaş'ın savunması, Kayseri karşısında da başarılıydı. Geçen hafta da yazdım, “Beşiktaş iyi futbol oynuyor. Paniğe gerek yok” diye. Orta alandaki 3'lü Beşiktaş'ın hem beyni hem de motoruydu. Pas akışkanlığını çok iyi sağladılar. Tempoyu iyi ayarladılar.
 
QUARESMA KEYİF VERDİ
En istikrarlı isimler Gomez, Atiba, Oğuzhan ve Jose Sosa'ya Quaresma ve Olcay da katılınca Beşiktaş'ın tadından yenmiyor. Vodafone Arena'daki 2 maçta da son derece iştahlı ve etkili bir Quaresma var.
 
Gomez'in kaçırdığı penaltının Beşiktaş'a kaybettirdiği bir şey yok. Lakin takımın birinci penaltıcısı Oğuzhan mı? Gomez mi? Artık bunun adının konması lazım. Şenol Güneş son 20 dakika Cenk ve Gökhan Töre gibi son haftalarda 11'de yer bulamayan kaliteli isimleri oyuna aldı. 2 oyuncu da görev için hazır olduğunu gösterdi.
 
Şampiyonluk yarışında çok iyi futbolla kazanan Beşiktaş için 3 maç kaldı ve avantaj net bir şekilde Kartal'da. İyi takımsın, en iyi futbolu sen oynuyorsun, puan farkıyla öndesin. Şampiyonluğa koşuyorsun, niye ağlıyorsun kardeşim? Güven kendine.. Dünkü gibi oynarsan tüm maçları kazanır ve hedefe ulaşırsın.
 
Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.