Kolay teslim olduk

Kabul etmek gerekirse İspanya çok güçlü bir takım. Son yıllarda kulüp takımları

NTV Spor 19 Haz 2016
Kolay teslim olduk

Kabul etmek gerekirse İspanya çok güçlü bir takım. Son yıllarda kulüp takımları Avrupa'da diğer ülkelere kupa bırakmadı. Son 2 turnuvada Avrupa Şampiyonu. Bir kere bunu bilerek rakibin sizden kat be kat güçlü olduğunu kabul etmek zorundayız. Böyle bir rakibe karşı ancak güçlü ve organize bir savunma ile rakibi bozarak sonuç alabilirsiniz. Ne yazık ki sahaya çıkan bu takım derin savunma yapabilecek bir 11 değil. 4-1-4-1 oynuyoruz. Savunmamızın önündeki Selçuk İnan, rakipten top kazanan dinamik bir futbolcu değil.
 
Orta sahada direnç sağlayacak tek oyuncumuz olan Mehmet Topal stoper oynuyor. Bu pozisyonda oynamayı bilmiyor. İspanya gibi bir ekip karşısında bu kadar dirençsiz bir kadroyla sahaya çıkınca da maalesef sonuç kaçınılmaz oluyor. Bu kadro pas yapar diye bekliyoruz. İspanya karşısında dünyada hiçbir takım rakipten fazla topa sahip olamaz. Bu faktörü de göz ardı ediyoruz.
 
Hırvatistan maçında kötü oynadık. Santrfor hariç sahada aynı takım var. Maalesef Ozan sadece geriye veya yanındakine oynadığı zaman isabetli pas yapıyor. Oğuzhan ise Beşiktaş'ta oynadığı gibi başrolde değil. Kayboldu gitti.
 
Fatih Terim, İspanya karşısında savunmada bekleyerek sonuca gidemeyeceğimizi biliyor. Aslında onun da yapacakları kısıtlı. Ancak en azından daha diri, dirençli, dinamik, basan bir orta saha ile çıkabilirdi. 2 güçlü rakibimize de belki yine kaybederdik ama Arnavutluk gibi, K.İrlanda, İzlanda gibi en azından mücadele ederdik. Onu da yapamadık.
 
ARDA GURURUMUZ
Bu turnuvada dikkat edersiniz ki hiçbir rakip favorilere kolay teslim olmadı. Ne yazık ki biz dün gece olduk. Hırvatistan ve İspanya'ya yenilmek utanç verici neticeler değil zaten favori onlardı. Üzücü olan bu kadar kötü görünmemiz. Kaybetsek dahi “Türkler iyi futbol oynuyor” dedirtmeliydik.
 
Sadece bize mahsus olan bazı olumsuz şeyler de var. Böylesine önemli bir maçtan önce oyuncularımız basın toplantısında kendilerini savunuyor. 1 bardak suda fırtınalar kopartıyoruz. İspanya'ya yenildik diye en iyi futbolcumuzu yuhalayan taraftarlar var. Arda kötü oynayabilir, o hepimizden fazla istiyor iyi oynamayı bir şeyler yapmayı. Milli formaya büyük hizmetleri var. Sırtını sıvazlamak, teselli etmek yerine yuhalıyoruz. Spor kültürümüz, empati kurma yetimiz hiç yok.
 
Artık Çekler'i yenip en iyi 3'üncüler arasına girme şansını zorlayacağız. Ancak eksi gol averajıyla ve 3 puan ile çıkmak da pek ihtimal dahilinde gözükmüyor.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.