Çekilen ezer!

Mersin İdman Yurdu, Galatasaray’ın işi orta sahada bitirdiğinin farkında bir oyunla sahadaydı. Rıza hocayı bu anlamda kutlamak lazım. Özellikle Emre ve Sneijder’e

NTV Spor 21 Ara 2014
Çekilen ezer!

Mersin İdman Yurdu, Galatasaray'ın işi orta sahada bitirdiğinin farkında bir oyunla sahadaydı. Rıza hocayı bu anlamda kutlamak lazım. Özellikle Emre ve Sneijder'e sürekli hamleli ve yakın oynayarak Melo ile Selçuk'un Mancini/Prandelli dönemindeki yalnızlığına benzer bir hal yarattı. Khalili-Sadiku-Murat üçlüsünün iki yönlü ve tek paslı oyunu bu ikiliye ağır geldi. Buna Nakoulma ve Güven gibi tüm çizgiyi kullanan ama hücumu sürekli düşünen bitirici bir ikili eklenince vaziyet Konya'dakinden çok farklı hal aldı. Hem hamleli hem tek pasla kaleye gitmeyi beceren bir Mersin İdman Yurdu ortaya çıktı. Geçen hafta da Konya oyuna böyle başlamıştı ama ağırlardı. Mersin İdman Yurdu ise hem hamleli hem de hızlı. 9'da golü bulana kadar 2 net pozisyon buldular. Sonrasında son pas ayarını biraz kaçırınca pozisyon sıklığı azaldı ama şablon bozulmadı ve oyun yavaşlamadı.

İtalyanlar'dan farklı olması için...

Yeni Galatasaray'ın İtalyanlar döneminden farklı olabilmesi için 4'lü orta sahanın hem savunma bekleriyle, hem de hücum ikilisiyle yeknesak olması lazım. Mersin İdman Yurdu ilk yarıda bunu tamamen dağıttı. İlk yarı boyunca hiç organize akın yapamadılar ve çerçeveyi bulan bir şut da bulamadılar bu sebeple. İkinci yarıda orta saha merkezli oyun Mersin açısından kontra erkezine kayınca kalite devreye girdi. Oyunu kendi 1. bölgesinde oynamayı kabul eden Türkiye'deki her takımı yenebilir Galatasaray. Çünkü oyuncu özelliği buna uygun. Hamit'in sağ beke, Emre'den daha sert bir oyuncu olan Sabri'nin orta sahaya geçmesi de seviyeyi yükseltti. Sürekli 3. bölgede oynamanın sonucu, biri penaltıdan diğeri hücuma çıkarken kapılandan gelen 2 gol oldu Galatasaray için. Bu oyun planı eğer Rıza Hoca tarafından çizildiyse ilk yarı için yaptığımız övgüler şiddetince yermemiz gerekir. Çünkü 2-2'den sonra yine ilk plana dönüp oyunu dengelemeyi başardılar. Fırat Aydınus formu düşüşte olan bir hakem. Ancak dün Chedjou'nun Servet'in açık eline çarpan kafa şutu dışında büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum. Verilen iki penaltıda yapılması gereken, buna yol açan oyuncuların acemiliklerini eleştirmek olmalı.