Yusuf'a katılmaları lazım

Yusuf'a yine bir parantez açmak gerekiyor. Arkadaşları bu oyunu onun yarısı kadar anlasa Trabzon'un kaderi değişir.

NTV Spor 22 Ara 2014
Yusuf'a katılmaları lazım
Trabzonspor'un bu oyununda olmazsa olmazı, ikinci topların toplanması. Eğer ikinci topları belli bir yüzdeyle alamıyorsanız arkada açık vermeniz kaçınılmaz. Dolayısıyla sık sık geri koşmanız gerekiyor. Topu yeniden kazandığınızda topyekun yeniden rakip alana yerleşmek için yeniden enerji harcıyorsunuz. Hem yorgunluk hem rakip için boş alanlar. İşte sorun burada başlıyor.
 
Özer, Ekici ve Fatih dönen toplarda bu işi yaparsa misal ilk golde olduğu gibi iş görüyorlar. Ancak bunların aralığı çok fazla, yüzdesi az.
 
Dün Bursaspor 75'e kadar, Trabzonpor'un kalabalık geldiği pozisyonların %90'ında elini kolunu sallayarak çıkabildi. Ozan Tufan, Bekir ve Belluschi üçlüsü tek paslarla çok rahat geçip dosdoğru kaleye gittiler. Buradaki rol paylaşımı da mükemmele yakındı. Belluschi'nin olağanüstü oyun zekasına, Ozan'ın ekstra adam olarak Fernandao'nun yanına kadar ulaşan box-to-box oyunu eklendi. Bekir daha çok defansif bir iş gördü. Trabzonspor orta sahasını şeffaflaştırdılar. Çok rahat gittiler rakip kaleye. Her ne kadar gollerin ikisine imza attılarsa da hücum üçlüsünün onlar kadar bitirici ve basit oynadıklarını söyleyemeyiz. Fernandao'nun Ozan Tufan'a atmadığı net gollük iki pozisyon var misal. Gol ihtirası maçı bitirmelerini engelledi.
 
Bu arada penaltının çok kolay çalındığının, buna karşılık Fernandinho'nun 1 metre içeride olduğu pozisyonda garip bir ofsayt kararı verildiğinin de altını çizmek lazım. Maalesef ligimizde yardımcı performansları korkunç. Trabzonspor'un geri dönüşü 75'te başlıyor, Cardozo tehdidinin oyuna girişiyle. Bursa'nın yorulması ve Oscar tehdidiyle savunmada çoğalma Bursa'nın çıkış becerisini düşürünce özellikle Yusuf'un ekstra çabasıyla yıktıkları oyunla beraberliği yakalayabildiler.
 
Yusuf'a yine bir parantez açmak gerekiyor. Arkadaşları bu oyunu onun yarısı kadar anlasa Trabzon'un kaderi değişir. Bursa'nın ise yapması gereken orta saha gibi hücum hattının da oyunu basitleştirmesi.