Hoca işi çözmüş

Türk oyunculara, “Biz Galatasarayız, onlar bize tedbir alsın” mottosuyla yaklaşmak, her zaman işe yarayan bir Türk adedidir.

NTV Spor 22 Oca 2015
Hoca işi çözmüş
Türk oyunculara, “Biz Galatasarayız, onlar bize tedbir alsın” mottosuyla yaklaşmak, her zaman işe yarayan bir Türk adedidir. ‘Küresel düşün, yerel davran' taktiğini Hamza hoca iyi yerine getiriyor. Ancak kamptaki sakatlıklar takımı etkiler. Çözüm bulunmalı.
 
SAKATLIKLAR, HEM BUGÜN HEM DE UZUN VADEDE TAKIMIN TAMAMINI ETKİLER
Devre arası kampını Alanya'da geçiren Galatasaray, iki hazırlık maçında 3 sakat verdi. Turnuva seçiminde hata yapılmış olabilir mi? Burak, Semih ve Koray'ın yokluğu, Chedjou da Afrika Kupası'ndayken sahaya nasıl yansır?

Futbolu yönetenler lüks arabalarını düzgün olmayan yollara sokmazlar. Ama futbolcularının hangi zeminde oynadığının önemi yoktur. Daha da kötüsü futbolcular da lüks arabalarını kötü yola sokmaz. Ancak yıllardır bu tip zeminlerde oynar ama sesini çıkartmaz. Halbuki hemen her şeyin olduğu gibi zeminlerin de bir standardının olması şart. Türkiye, Özal döneminde çim zeminin önemine ikna olmuştu. Öncesi hep toprak, hep çamur. Ancak 30 yıl sonra sadece inşaat yapan bir spor sistemine sahibiz. Tribün ve tesis yapmayı biliyoruz. Ancak zemin ve sporcu konusunda bir gerileme var. Kulüpler ve sporcular bunları dert etmiyor. Sonuç da ortada. Bu sakatlıklar takımı kesinlikle etkiler. Savunma merkezinde tam da oturma sürecine girmişken yaşanan bu durum hem bugün hem de orta vadede takımın tamamını etkileyebilir. Şunu da söylemem lazım, bu standartta Türkiye Ligi'nden hemen alıp oynatabileceğiniz bir oyuncu yok. Adı geçen oyuncular alınmasın ama hiçbiri ideal seviyede oyuncu değil. Geriye Gökhan Zan kalıyor.
 
HOCA, BASİT DİREKTİFLERLE RAKİP HAKKINDA TEDBİRLER ALMA YOLUNU SEÇMİŞ
Hamza hocanın, Yüzde Yüz Futbol'daki bir sözü dikkat çekiciydi. “Geldiğimden beri takıma hiç video izletmedim. Biz Galatasarayız, rakiplerin bize önlem alması lazım” dedi. Prandelli döneminde video izlemekten sıkılan oyuncular için, bu pozitif bir değişim midir?

Öncelikle Hamza hocanın programda mükemmel bir performans çizdiğini söylemem lazım. Hem ilgi çekici hem de samimiydi. Çok açıktı... Bu çok önemli. Zira bu kadar şeffaf ama hatasız olmak özellikle takımdaki batılı oyuncuların kafasının rahat olmasını, doğru ilişki kurabilmesini sağlar.
 
Bu konuda da beni ikna etti. Oyuncuların Prandelli dönemindeki şikayetlerini haklı bulmamakla birlikte, hocanın bu bariz şikayeti ele alış tarzı önemli. Hoca, oyuncularla birlikte uzun analizler yapmak yerine, analizi yapıp, basit direktiflerle rakip hakkında tedbirler alma yolunu seçmiş. Gerçek bu. Ancak bunu özellikle Türk oyunculara ‘Biz Galatasarayız onlar bize tedbir alsın' mottosuyla vermek her zaman iş yapan bir Türk adedidir. ‘Küresel düşün yerel davran' Hamza hoca bunu iyi yapıyor.
 
GÖKHAN OLAYINA GELİNCE...
“Oyuncular sağolsun ‘alacağım yoktur' kağıdı imzaladılar” açıklamasının yarattığı sıkıntı henüz geçmemişken, Gökhan Zan'ı medya önünde adeta bitiren Abdurrahim Albayrak'ın bu tür çıkışları, uzun vadede kulübe sorun çıkarabilir mi?

Abdurrahim Albayrak sevilmek istiyor. Herkes tarafından. Dolayısıyla zaman zaman ortalama bir taraftar gibi konuşuyor. Önce Prandelli/Aysal hakkında söyledikleri (Avrupa'da 4 takım çalıştırma hikayesi ve gönderemiyoruz ne yapalım!)... Ardından da bu örnekler. Albayrak oyuncular, taraftarlar ve hükümet tarafından sevildiği için 2 başkan adayı tarafından da istenmişti. Ancak şimdi belli oluyor ki, bu yetkiler ona biraz ağır geldi. Galatasaray Yönetimi Albayrak'ı kontrolsüz bırakmanın yarattığı sorunlarla yaşayacak. Bu kesin. Gökhan Zan olayına gelince... Ülkenin en iyi stoperlerinden olduğu konusunda şüphem yok. Ancak öngörülebilir değil. Sürekli ne olduğu bazen belli olmayan sakatlıklar nedeniyle onunla ilgili plan yapamıyorsunuz. Ancak ne olursa olsun bu kadar ihtiyaç varken ondan daha iyisini bulamazsınız. Ben, yönetimin Albayrak'tan farklı olarak onu yeniden takıma alma kararı verebileceğini düşünüyorum.
 
TÜRKİYE LİGİ'NDE HEMEN ALIP OYNATACAĞINIZ O SEVİYEDE BİR OYUNCU YOK
Transfer dönemi yerli bir stoperle kapanacak gibi görünüyor. Kamp döneminde Sneijder'in çok neşeli olduğu görüldü. En çok teklifin ise genç yetenek Sinan Gümüş'e geldiği ortaya çıktı. Kadrodaki fazlalıkların da birer birer gönderildiği göz önüne alındığında, mevcut kadro yapısı şampiyonluk yarışı için yeterli olur mu?

Burak'ın sakatlığında Sinan Gümüş ve Bruma'nın dakika alması olası. Sinan yetenekli bir oyuncu. Avrupa piyasasında da tanınıyor. Potansiyeli yüksek. Sneijder'in Umut'un arkasında olduğu ama iki hücum kanadıyla oynayan bir takım görebiliriz. Stoper işine gelince... Tekrar ediyorum. Türkiye Ligi'nde hemen alıp oynatacağınız o seviyede bir yerli oyuncu yok.