Güzel ama sorunlu

Sneijder’den full kapasite yararlanmak istiyorsanız oyunu hızlandırıp, direkt oynamak zorundasınız. Bununla bitmiyor. Emre’nin markaj altında

NTV Spor 26 Oca 2015
Güzel ama sorunlu

Sneijder'den full kapasite yararlanmak istiyorsanız oyunu hızlandırıp, direkt oynamak zorundasınız. Bununla bitmiyor. Emre'nin markaj altında fiziksel dezavantaj yaşamaması için de buna mecbursunuz, Bruma'nın özelliklerinden yararlanmak için de...

Hamza Hoca'nın bunu önemsediğini, ilk plana aldığını geldiği günden buyana biliyoruz. Ancak uygulamanın bu kadar iyi olduğunu görmemiştik. İlk yarıda Rize'yi sürklase ettiler.

Kimse topu gevelemedi, kimse topsuz oyunda hareketsiz kalmadı. Zaten oldukça eksik ve kafası karışık Rize savunması için ca sıkıcı bir oyun oldu. İlk yarı 5-0 bitebilirdi ancak santrfor hareketliliği konusunda büyük bir ders veren Umut, kontrol ve vuruş açısından amatör kalınca olmadı. Rize savunmasının değil bu hareketliliğe cevap vermek ofsayt çizgisini oluşturmak konusunda bile sorun yaşadığını söylemek lazım. Sneijder 2010'daki performansındaydı. Bu tabloda Galatasaray'ın göz korkutucu oyununun, ikinci yarıda farklı bir skora gitmesi beklenirdi. Ancak Rizespor orta sahası Bruma ve Emre'nin yarattığı zaafı kullanarak rakip kaleye gitmeye başladı.

SELÇUK TEK BAŞINA KALDI

Melo bir klasik olduğu üzere stoperlerin arasına gitti. Bruma ve Emre top rakipte olunca kayboldu. Selçuk yine tek başına kaldı. Oyun yavaşladı. Rizespor Obraniak liderliğinde ilk yarıdaki Galatasaray kadar olmasa da net pozisyonlara girdi. Hikmet Karaman'ın Sercan'ı oyuna sürmesi de etki yaratan bir hamleydi. Galatasaray açısından sorun savunma olur diye düşünülebilirdi. Ancak asıl sorun orta sahada kendisini gösterdi. Çok kolay geçildiler. Peki Galatasaray'da baş gösteren bu sorunu Burak'la mı gidermek mümkün müydü?

Hayır. Bu riski nasıl aldılar? Hem Burak hem tıp ekibi hem hoca... Bursa deplasmanına hem Selçuk hem Burak'sız gitmek alınacak bir risk değil.