Diego'dan Emenike'ye...

Fenerbahçe açısından yılın dönüm noktası performansı tartışmasız Selçuk'a ait. Geçen hafta Topal ve Emre'nin yokluğunda sergilediği

NTV Spor 01 Şub 2015
Diego'dan Emenike'ye...

Fenerbahçe açısından yılın dönüm noktası performansı tartışmasız Selçuk'a ait. Geçen hafta Topal ve Emre'nin yokluğunda sergilediği olağanüstü gösterisini dün 7. dakikada şık bir golle sürdürünce Tolunay Kafkas'ın planı da sıkıntıya girdi.

Karabük'ün Viola'yı ‘false nine/yalancı dokuz' olarak kullanıp, öne çıkacak Caner ve Gökhan'ın arkasına sarkma planları bozuldu. İsmail Kartal'ın olgun ekibi hemen dengeli hatta biraz defansif bir 4-1-4-1'e dönüp Karabük'ün kaleye gidiş yollarını tamamen tıkadı. (Kuyt ve Gökhan, Sow ve Topuz'a sağ kanadı terk edene kadar... Topuz'un goldeki hatası ve Sow'un Tanju'yla girdiği pozisyonda penaltı ihtimali çarpıcıydı) Fenerbahçe'de Gökhan Gönül dışında hemen herkes Kasımpaşa maçının gerisinde bir etkinlikteydi ama başta Karabük için can sıkıcı bir yapı oluşturmaktan vazgeçmediler.

Karabük stoperlere baskı yapmayı denedi olmadı. Orta sahayı bozmak için pres uyguladı yine olmadı. Fenerbahçe'yi çıkartmadılar belki ama kaptıklarıyla da kaleye gidemediler. Fenerbahçe geri dörtlüsünün ligin en formda hattı oluşunun bunda etkisi büyük tabii.

Bir kalıba koymalıyız

Öte yandan Kuyt geçen hafta, Alper de maç içinde yaşadıkları sakatlık nedeniyle tedirgindi. Kuyt muhtemelen kariyerinin en fazla top kaybı yaptığı maçını yaşadı. Golden sonra Selçuk dışında hücumu zorlayan bir orta saha performansı da çıkmayınca iş sadece Diego'ya kaldı. Onun vasatı aşan işler yaptığını söylemeli. Artık ısındı. Bu arada yaptığı en iyi iş üzerinden bir kavramı da tartışmaya açmalı. Diego'nun Emenike'ye 48. dakikada verdiği al da at pas bir asisttir. Ama Selçuk'un ceza sahası dışından attığı golde verdiği pas sadece pastır. Şu asist işi bir kalıba koymamızın vakti geldi. Bahsi geçen pozisyonda Emenike'nin kaçırdığı gol hayret verici bir beceriksizlik olarak görülebilir. Ancak Nijeryalı'nın formuna bakıldığında ‘en azından gol kaçırdı' demek daha manalı olur. O an itibarıyla pozisyona girmesinin yarattığı etki 10 dakika sonra attığı golden daha büyüktü. Son olarak sağ kanadı sistemsizliğe ittikten sonra bolca açık veren Fenerbahçe'de Volkan'ın da belirleyici olduğunu söyleyelim. Eski günlerine döndü.