Selçuk girince...

Salı akşamı Fenerbahçe, Bursapor maçını stoper oynamış 6 oyuncuyla bitirmişti. Maçı bitiren 11’de daha önce savunmada görev yapmamış tek oyuncu

NTV Spor 03 May 2015
Selçuk girince...

Salı akşamı Fenerbahçe, Bursapor maçını stoper oynamış 6 oyuncuyla bitirmişti. Maçı bitiren 11'de daha önce savunmada görev yapmamış tek oyuncu Sow'du. Dünse Emenike dışında eldeki tüm hücumcular sahadaydı. Rakiplerin arasındaki güç dengesiyle bunu açıklayabiliriz kuşkusuz. Ancak ilk yarıda yenen 3 gol, Balıkesir'in kale önünde kaçırdığı net 3 gol pozisyonunun anlattığı başka. İsmail Kartal bulduğu doğruyu belki sakat ve hazır olmayan oyuncuların da varlığıyla terk edince bu oluyor. Alper bu takım için vazgeçilmez. Ancak orta saha 3'lüsünde değil, hücuma eklenince... Dün Alper, Topal, Diego üçlüsüyle orta sahada topa sahip olma ve yerleşme konusunda çok ciddi sorun yaşandı.

ORTA SAHASIZ OYUNDU      
Öyle ki, Balıkesir'in bu sezon rakip kaleye bu kadar kolay gittiği bir maç hatırlamıyorum. Neredeyse orta sahasız bir oyundu. Buna Volkan'ın korkunç performansı da eklenince 3 gol buldular. Buna karşı koyan iki hücum performansı ise Caner ve Diego'dan geldi. Caner 1 gol 1 asist, Diego 2 asist 1 golle ilk yarıyı bitirdi. Takımı ayakta tuttular. İsmail Kartal'ın devre arasında oyuna aldığı Selçuk bu gidişatı değiştirdi. Olumlu yönde. Fenerbahçe orta sahaya daha iyi yerleşti topa sahip oldu.

EMENIKE ENERJİ EMİYOR
Ancak Alper'in ve Kuyt'ın çıkışı ve Emenike'nin oyuna girişi de hücum opsiyonlarını rakip kale etrafındaki pas akışkanlığını çok azalttı. Diego ilk yarıda çok rahat top dağıtırken, ikinci yarıda pas opsiyonu bulamaz oldu. Emenike sadece formsuz değil, enerji emiyor. Çok soğuk oyuna giremiyor. Veriyor kaçmıyor. Onunla oynamak çok zor. Buna rağmen ilk yarıda Balıkesir'in bulduğu onca pozisyondan sonra Fenerbahçe tüm riskleri sıfırlamayı başardı. En iyi bildiği şeyi yaparak. Topa sahip olup orta sahada iyi yerleşerek.

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır.