Köşe gönderinde 4 dakika

Konuk ekibin son 4 dakikayı korner bayrağı dibinde oyunu soğutarak geçirebilmesi yenilgiden de kötü

NTV Spor 25 Ağu 2015
Köşe gönderinde 4 dakika

Mustafa Reşit Akçay'ın Trabzonspor'da dahi böyle bir 4-1-4-1'le, aslında 4-6-0'la sahaya çıktığını biliyoruz. Defansif öncelikli bir stratejiyle takım boyunu oldukça kısa tutarak. Sonrasında pasla çıkan ama direkt oynamayı seven ülkenin en iyi deplasman hocalarından. Hamzaoğlu'nun önündeki seçim şuydu: Ya Yasin'le dar alanda işler yapan ve çözüm üreten bir oyun... Ya da dünkü gibi çok forvetle ceza sahasına oyunu yıkmak.

Podolski-Burak ve Umut'la ikinci seçeneği uyguladı. 4 hareketli hücumcuyla, Selçuk'u ve Sabri'yi de ileri yollayıp arkada savunmanın önünde sadece Rodriguez'i bıraktı. İyi işleyen, Sabri'nin -beklentiler açısından- olağanüstü orta kalitesiyle bulunan pozisyonlar ve goldü. Kötü olan ise bu ön alan kalabalığına rağmen kaptırılan toplara anında baskı yapılmaması ve geri dönüşlerdeki zaaf. Ankara ekibini neredeyse hiç tek ayak üzerinde yakalayamadılar.  

LİGDE SORUN OLACAK
Galatasaray için geçen yıldan bu yana hep söylenen ‘top ayağındayken harika ama rakipteyken hayır' tespitinin içeriği bu. Hücum hattının savunma konsantrasyonu ligde düşük kalıyor. Öte yandan geçen hafta Real karşısında böyle değildi. Yani aslında eğer ortalama kuvvette bir grup çıkacaksa Galatasaray'ın konsantrasyonu ve oyunu orada yeter. Ama ligde sorun olacak gibi. Buna bir de Muslera'nın Lazio günlerindeki sakarlıkları eklenince iş daha da zorlaştı. O üç yıldızın üzerine bir dördüncüsü yerine Nando'nun resmini koysanız herhalde çok az kişi isyan ederdi. Ancak 2 haftadır yediği her golde Taffarelsiz günlerin izleri var.

YENİLGİDEN DE KÖTÜ
Osmanlı'nın savunma konsantrasyonu gittikçe sağlamlaşırken hocaların değişiklikleri gidişatı etkiledi. Burak'ı çıkarmak anlaşılmaz. Bunun futbol karşılığı yok. Melo'nun oyuna girişiyse fazla uysal olan takımı ateşlemek için olmalı. Ama yetmedi. Konuk ekibin son 4 dakikayı korner bayrağı dibinde oyunu soğutarak geçirebilmesi yenilgiden de kötü. Ancak Reşit Akçay'ın değişiklikleri de tartışmalı. Sahanın en iyilerinden Musa ve Serdar'ın çıkışı, hele de yürüyemeyen Rusescu'nun oyuna girişi bütün riskeleri alıp sadece şut çekebilen Galatasaray'a karşı bomboş alanları kullanamamak demekti. Öyle de oldu.

Fanatik gazetesinden alınmıştır