Altından da değerli

Başakşehir, Galatasaray’ın normal şartlarda en zor maçlarından biri olabilirdi

NTV Spor 04 Eki 2015
Altından da değerli

Başakşehir, Galatasaray'ın normal şartlarda en zor maçlarından biri olabilirdi. Astana'dan uzun bir yolculuğun dönüşünde, moral bozukluğuyla, son yılların en dikkat çekici sistem takımına karşı zorluk yaşayabilirlerdi. Başakşehir'in Astana'nın 2. yarıda oynadığı oyunu kopyalamasına da gerek yoktu. Zira Başakişehir'in de Büyükşehir Belediye döneminden bu yana oynadığı oyun buna yatkın hatta ötesine geçen bir sistemdi. Bunun üzerine Hamza hoca, Sinan ve Yasin'i 2 kanatta tutup, Podolski'yi de asla yapamayacağı tek santrfor pozisyonuna koyunca, iş kağıt üzerinde iyice zorlaştı.

MERKEZİ GERİYE ÇEKTİ
Fakat şanslıydı. Abdullah Avcı belki de sezon başından bu yana süregelen formsuzluğun da etkisiyle oyun merkezini geriye çekti. Mossoro ve Doka'yı kukübede tutup Visca ve Cenk Şahin'in hızlı oyunlarıyla baskın yapmayı hedefledi. Zaten sezon başından bu yana Mahmut, Badji, Emre denklemini de tam olarak çözememişti. Ve bu şekilde oyun durdu. Hamza hoca, Chedjou'nun dönüşüyle arkada sağlam durup, öndeki dörtlüsüyle tam bir deplasman takımı gibi durdu. Bunu Astana maçının 2. yarısında yapamadığını gören Avcı ise takımının ve belki de kendi formsuzluğunun da etisiyle bu tip bir denklemde senelerdir yapmadığı bir şeyi yapıp salt baskın oyununu tercih etti.

DENGEDE KALDI
Halbuki önde oyunu ele almak Galatasaray'ın içinde bulunduğu şartlarda doğru olandı. Bu durumda oyun, Umut oyuna girene kadar, Batdal'ın Muslera'da kalan kötü vuruşu ve Podolski'nin boş kalesi dışında dengede kaldı. Podolski sağa geçtikten sonra ise Başakşehir için en iyi ihtimal beraberlikti... Ancak rakip Galatasaray'sa, en en iyi ihtimali almak zordur.

Fanatik gazetesinden alınmıştır