Aslan'ın sorunu güven!

Sneijder’in ilk yarıda girdiği pozisyon bu maçta bulmayı bekleyeceğiniz en net pozisyon. Her ne kadar ters ayağına gelse de

NTV Spor 26 Kas 2015
Aslan'ın sorunu güven!

Sneijder'in ilk yarıda girdiği pozisyon bu maçta bulmayı bekleyeceğiniz en net pozisyon. Her ne kadar ters ayağına gelse de Hollandalı için o mesafede fark etmez. Bu kadar az yiyen, hatta yemeyen bir takıma karşı bu kadarını bulursunuz. Ve ancak bu kadar az pozisyon vererek tamamlayabilirsiniz maçı. Ama Griezmann'a 3 üst düzey stoper neredeyse zıplamadan kafa vurduruyorsa 6 pasta yapacak bir şey kalmıyor.

GÜVENSİZLİK VAR
Planın yanlış olduğunu söyleyemem. Ancak takımın ‘büyük' tecrübeli oyuncularının güvensizliğinin dikkat çekici olduğu da gerçek. Mustafa hoca en azından bunu tamir edecek bir şeyler yapabilirdi. Selçuk ve Burak'ında yokluğunda manevra alanı çok dar. Kabul. Fakat kendisini bu kadar dışarıda tutmasını anlamakta zorluk çekiyorum.

KONTAĞI ÇEVİRMESİ İÇİN...
‘Onları bu önemli günlerinde yalnız bırakmak istemedim' diyerek son anda kamp oteline uğramasının altında yatanları anlatır mı bilmiyorum. Ama bana kalırsa pazartesi itibarıyla ‘onlar' kalmadı kamuoyu gözünde. Artık ‘biz' demek lazımdı. Zira Denizli'nin tercih edilme sebebi hemen kontağı çevirebilecek tanıdık ve tanıyan bir lider oluşuydu. Takımı tanımak için az zaman gerekmesi. En başından
takımı gözlemlemek için kampta olsa bile büyük kazanç degil mi?

SNEIJDER'E ISLIK
Bu durumda ikinci yarıda da reaksiyon gostermek mümkün olmadı. Bu yıl gol yollarında zorluk çeken Atletico topa sürekli sahip oldu. Ancak bu hakimiyeti taçlandıracak az pozisyon buldular. Galatasaray ise neredeyse hiç çıkamadı. Eski bir Real'li olan Sneijder'i 75'te ıslıklamalarının sebebi ileride topla buluşmasının bu dakika olması mı bilmiyorum ama asıl Podolski'yi hiç kullanamadı Galatasaray. O yüzden, form ve performansları açısından değerlendirmek mümkün değil onları. Fakat Chedjou'nun akıl almaz bir dağınıklık içinde oldugunu söylemek lazım. Onun kötu oyununa karşılık gelen bir not da yok. Galatasaray güvensizlik sorununu gidermesi lazım once. Denizli'nin ilk ve en onemli gorevi bu olacak.

PODOLSKI DUVARA ÇARPTI
Sezon başında geldiği Galatasaray'da attığı 8 golle takımının en skorer ismi olan Podolski, dün gece adeta duvara çarptı. Avrupa'nın en iyi defans yapan takımlarından birine karşı Aslan'ın gol umudu olarak sahada yer alan Alman yıldız maç boyunca istediği toplarla bir türlü buluşamayınca etkisiz kaldı.

Fotomaç Gazetesi'nden alınmıştır.