Chedjou-Selçuk'la olur

Denizli omurgayı bir an için kurmak zorunda. Savunma merkezi ve orta saha göbeğini sağlam tutmak için yegane hamle Chedjou’yu Selçuk’un yanına yerleştirmek

NTV Spor 30 Kas 2015
Chedjou-Selçuk'la olur

Galatasaray'ın böyle bir güven bunalımı ve hoca değişikliğinin ardından karşılaşılabilecek en zor rakiple oynadığını söylemek lazım. Bir derbi doğal bir motivasyon olacağından psikolojik olarak bu kadar zor olmayabilirdi. Üstüne eksikleri ve savunmadaki vehameti de katın... İş çok zordu. Denizli sorunu biliyor. Bu ekibi 4 senede 3 kez şampiyon yapan omurgası. Savunma ikilisi form sporunu yaşıyor. Çünkü önde Selçuk'la oluşacak tandemin diğeri henüz belirlenmiş değil. Bu adam Sneijder değil. Antrenmanlarda sergilediği yetenekleriyle Emre de değil. Bu adam eldekiler içinde Chedjou. Denayer döndüğünde stopere geçer. Carole döndüğünde de Hakan tandemi olur. Chedjou da Selçuk'la Melo'ya yakın bir oyun kurar. Tıpkı Kasımpaşa'nın Donk'la başkalaştığı gibi. Bu şartlarda açık net çözüm bu. Denizli'nin transfere kadar başka çaresi yok. Grosskreutz tam kapasite oyuna dahil olursa, sağ öne geçer Podolski sola, Burak da öne. Bu kadronun ideali bu. Zaten Denizli'nin dizdiği oyun da bunu istiyor. Bir kontratak ekibi. Yetenekli mesafe tanımadan pas atan oyuncuları ve kaçabilecek Burak'ı Poldi'si var. Bu sağlam oyunu, ancak omurgayı, geçen sene sonunda olduğu gibi yakın ve topun arkasına durarak sağlamlaştırabilirsiniz.

POLDI 'AN'LARIN OYUNCUSU
Denizli bu oyunu dün de istedi ancak Yasin, Sabri, Olcan, Rodriguez ve Semih o oyun anlayışı ve formdan uzaklar. Hatta bu ekibe maçların değil ‘an'ların oyuncusu Poldi'yi de dahil edebiliriz. Ancak Poldi bir an gelip işi yapabildiği için işi görüyor, taşırsınız. Ancak geri kalanlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. 300 pasın altında kalarak Galatasaray oyunu tutamaz. Kontratak önceliğiyle sahada olsa da. Bünye bunu kabul etmez. Bu şartlarda Denizli omurgayı bir an için kurmak zorunda. Bunun yolu da savunma merkezi ve orta saha göbeğini sağlam tutmak. Ve elde bunu sağlayacak yegane hamle Chedjou'yu Selçuk'un yanına yerleştirmek.

Fanatik gazetesinden alınmıştır