Pereira takımın hakkını vermeye başladı

Fenerbahçe, baskı yediğinde Hasan Ali, Gökhan, Topal ve Josef'in pas istasyonu sayısını yüksek tutmasıyla

NTV Spor 01 Ara 2015
Pereira takımın hakkını vermeye başladı

Fenerbahçe, baskı yediğinde Hasan Ali, Gökhan, Topal ve Josef'in pas istasyonu sayısını yüksek tutmasıyla ileri çıktı. Ligin başında eleştirdiğimiz her şeyin doğrusunu yaptılar. Pereira 3 maçtır takımın hakkını veriyor. Tek sıkıntı maçı koparamamaları.

Sadi Tekelioğlu enteresan bir kadro tercihi ve stratejiyle takımını sahaya sürdü. Marin yedekte, 3 yabancılı, yerli ağırlıklı bir kadro. Maçın önemini daha iyi bilenlerle oynamak istedi herhalde. Daha da önemlisi strateji. Stoperler top aldıktan sonra baskı yaptı oyunun başında. Fenerbahçe buna uzun vurarak değil, sabırla pas yaparak karşılık verdi.

NANI&DIEGO TOP EZMEDİ
Yılın ülkede en iyi çıkışını yapan Hasan Ali ile Gökhan, Topal ve Souza'yla pas istasyonu sayısını yüksek tuttular. Ve dolayısıyla baskı yapılması gereken oyuncu sayısı çok artınca Fenerbahçe çıktı. Çıktıktan sonra aynı ekip hücuma destek verdi. Ligin başında eleştirdiğimiz her şeyin doğrusunu yaptılar yani. İki yönlü oyunuyla Alper'i de bu ekibe ekleyince Diego ve Nani için işler çok kolay oldu. Pas opsiyonu arttı, onlar da top ezmediler. Pozisyonlar, gol, baskı ve çok iyi oyun geldi. Ancak Fenerbahçe fişi çekemedi. Hem de Trabzonspor kırmızı kartla eksik kalmasına rağmen, Tekelioğlu da farktan çekinip takımı daha defansif kılmasına rağmen...

RvP VASATIN ALTINA DÜŞÜYOR
Burada çok net bir hatta bir buçuk gol kaçıran Diego'nun rolü önemli olsa da asıl bakılması gereken Van Persie. Hollandalı yaşı, sakatlıkları ve forma bulamayışıyla gerileyebilir. Bu normal. Hızını kaybetmesi de normal ama çabukluğunu kaybetmesi Van Persie'yi vasatın altına düşürüyor. İki kez, ilk yarıda Nani'nin pasına yetişemeyişi, ikinci yarıda göğsüne aldığı topta Cavanda'ya yakalanışı... Bunları yapmalı RVP. Fazlası zaten beklenmiyor. Maçı koparamadılar.

TRABZON'DA OLUMLU BİR ŞEY YOK
İlk yarıdaki baskılı oyun orta sahada yavaş yavaş yorulmalarla etkisini yitirirken ayakta duran aslına, yani mükemmele dönen Kjaer'in, Topal ve Souza'ydı. Trabzsonspor biraz olsun oyun ortak olmaya başlamışken saçma gerginliklerle oyunu tekrar Fenerbahçe'ye verdiler. Fernandao da Nani'nin harika pasında maçı bitirdi. Pereira 3 maçtır takımın hakkını veriyor. Bunun fazlası da var kuşkusuz. Trabzonspor içinse olumlu şeyler söylemek çok zor.

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır.