Savunmaya övgü

Pereira savunmaya duvarı örüyor, çimentoyu döküp bütün açıkları kapatıyor.

NTV Spor 31 Oca 2016
Savunmaya övgü

Pereira savunmaya duvarı örüyor, çimentoyu döküp bütün açıkları kapatıyor. Ancak rakibi açacak bir planı yok. Ve stada gelen herkes de bundan çok memnun. Tezahürat sonsuz. Plan kabul edilmiş gibi duruyor. Fenerbahçe'nin genetiğini değiştiriyor Portekizli. Şimdi geri kalan %80 kapasiteyi dolduraracak müşteri lazım. Başa dönüp bakalım. Tolunay Kafkas'ın oyun planı elindeki kadro ve Fenerbahçe'nin güçlü olduğu yönler hesap edildiğinde mükemmele yakındı. Ön alanda baskıyla Fenerbahçe'nin orta sahadaki savunma üstünlüğüyle uğraşmayı seçmedi. Eğer savunmada kalsa Topal-Ozan- Souza üçlüsüne arkadan katılan Kjaer'le uğraşmak zorunda kalacak ve top hep onun sahasında kalacaktı. Bunu yapmak yerine kaleciden itibaren baskıyla Fenerbahçe'yi uzun topa zorladılar. Fenerbahçe pas ısrarında devam edince de oyun kurulamadı.

Caner ve Şener giremedi


Caner ve Şener oyuna giremedi. Top, Tolunay Kafkas dışında kimsenin beklemediği şekilde Kayserispor'da kaldı. Kafkas muhtemelen ilk 11'de Markovic'i görse bu oyunu seçmezdi. Çünkü Volkan ve Nani çabuk oyuncular olmasına rağmen sıkışık savunmada daha etkili adamlar. Markovic ise dünkü gibi alan bulduğunda cezalandırır.

Yetiştirenlerin sorunu!


Tersten bakarsak 20. dakikada Pereira Volkan'ın yerine Markovic'i değişikliğe yollasa Kafkas hücum merkezini 10 metre kadar geri çekebilirdi. Ancak Pereira bunu yapmadı. Kafkas da planını devam ettirdi. Bu oyunda Van Persie'nin Nani'ye çıkardığı kontra topu dışında Fenerbahçe rakip kaleye gitmekte zorlandı. Sadece Ozan'ın kafası ve yine genç oyuncunun kalecinin pasını kapıp Van Persie'yi gollük pozisyonda buluşturuşu var. Ancak bu kadar topa sahip olmaya rağmen Kayseri'nin posizyona giremeyişi de dikkat çekici. Burada genel bir soruna dikkat çekmek gerekiyor. Genç Sinan'da vücut bulan bu sorun, Türk santrforların çokça zamandır kaleye yönelmekten ziyade pivotluğu öncelikle düşünür şekilde yetiştiştirilmeleri. Hiç kaleyi düşünmüyorlar. Bu onlardan ziyade onları yetiştirenlerin sorunu.

Gol sayısal üstünlükten

İkinci yarıda Fenerbahçe oyunu ileri itmeyi başardı. Kayseri de yarım gönüllü olarak geri çekildi. Bekler oyuna girebildi. Pereira da alan daraldıktan sonra Markovic'i sahaya sürdü... Ki tam tersi daha doğru olurdu. Dün, Volkan Markovic'in oyununda. Markovic de Volkan'ın oyununda sahadaydı. Oyun Kayseri ceza sahası çevresinde oynanmaya başlandıktan sonra ortaya çıkan ise Fenerbahçe'nin gücü kuvveti yerinde ama hücum şablonları olmayan bir takım olduğuydu. Baksı kurdular ama şutlar dışında pozisyona giremediler. 2 santrfora rağmen. 2. uzatmada kırmızı kart sonrası ekstra adam olarak Kadlec'i hücuma sokarak Diego'yla golü bulmaları sayısal üstünlükten. Plandan değil. Sonrasında ise eksik Kayseri ilk pozisyonunda direğe takıldı.