En kötü oyun

Hafta içinde de yazmıştım. Fenerbahçe’nin elinde çeşitli hücum şablonlarından oluşan bir portföy yok. Eldeki tek

NTV Spor 06 Şub 2016
En kötü oyun

Hafta içinde de yazmıştım. Fenerbahçe'nin elinde çeşitli hücum şablonlarından oluşan bir portföy yok. Eldeki tek plan ama puanı alan plan Kjaer'i Topal ve Souza'nın arkasına mümkün olduğunca yaklaştırıp oyunu önde, kaleden uzakta tutmak. Ama sadece savunmayla. Oraya duvarı örüyor ve bir şekilde topun rakip filelere gitmesini bekliyor. Bir duran top ya da bir ortayla ama mutlaka karambolle. Bu tek ama işleyen planın tıpası Kjaer'i çekince geriye pek bir şey kalmıyor. Topal-Souza ve Ozan'ın yapamadıkları zaten belli. Kjaer olmayınca yapabildiklerini de yapamaz oldular. Antalya çok ama çok kolay rakip alana geçti.

ALTINI ÇİZMEK LAZIM
Dünkü resim buydu.. Ve Fenerbahçe'nin oyna(ma)dığı oyun sadece Sarı-Lacivertliler'in değil ligde oynanmış en kötü oyun olarak kayıtlara geçti. Aslında bu oyuna kötü de demek zor. Çünkü ‘kötü' bir sıfat ama sıfatlandıracak bir oyun da yoktu denebilir. Tabii bu genel durumun yanı sıra bir özel durumun da altını çizmek lazım. Fenerbahçe'nin ilk golünü çok güzel bir vuruşla atan Alves'in foyasının Kjaer'in yokluğunda iyice meydana çıkışını... Hep öne atılan Kjaer yerine onun gibi geri kaçan Kadlec'le eşleşince duvar çöktü.

PEREIRA BİLMİYOR MU?
Benim anlayamadığım bunu Pereira'nın hesaplayamayışı. Kjaer'in bu oyundaki hayati rolünü bilmiyor olabilir mi? Savunmada bir gevşeme olacağını nasıl tahmin etmez. O yokken yöntem, topu biraz daha tutabilmek olmalı. Peki bunu yapabilecek oyunculardan Gökhan Gönül yerine driplingçi Şener de varken nasıl olur da ilk tahlilde Diego'yu oyuna monte etmez. Muhtemelen düşündüğü ‘'Eğer Souza - Topal - Ozan'dan eksiltirsem mevzu daha da karışık olabilir''di. Burada yöntem onlardan eksiltmeden ALves ya da Kadlec'i tribüne çekmek olmalı. Çünkü Fenerbahçe'nin Kjaer'den sonraki en iyi stoperi Mehmet Topal.

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır.