Utaka değil Welbeck

Eldeki stoper sayısı belliyken 3 stoperle oynamaya çalışmak, hele bunu Arsenal deplasmanında yapmaya çalışmak intiharla eşanlamlı...

NTV Spor 02 Eki 2014
Utaka değil Welbeck
Teknik direktörler zaman zaman dizilişte değişiklik yaparlar.
 
Sakatlıklar ve formsuzlukları neden olabilir buna.
 
Ama eldeki stoper sayısı belliyken 3 stoperle oynamaya çalışmak, hele bunu Arsenal deplasmanında yapmaya çalışmak intiharla eşanlamlı.
 
Prandelli, üçlü savunmayı denediği Sivasspor maçında Utaka'nın kaçırdıkları nedeniyle bir felakete dönüşmemişti.
 
MELO STOPERDE OLMAZ
Bir de üstüne sezon başından bu yana Galatasaray orta sahasının tek formda adamı olan Melo, stopere çekilip verimini kaybediyordu.
 
Ama dün gece Prandelli, sahaya yine aynı düzende çıktı.
 
Galatasaray'da belki Sneijder, Pirlo rolünde iyiydi ama ileride Wesley Sneijder rolünü oynayacak kimse yoktu.Bu durumda basit hatalar ve araya atılan her top, Sivasspor maçında olduğu gibi pozisyona dönüştü.
 
Utaka yerine Welbeck olunca bu pozisyonlara giren, işin sonu iyi olmadı.
 
Melo o kadar şaşırmıştı ki ikinci golde kırmızı kartlık faul yapmaya çalıştı.Welbeck düşmeyince golü attı.
 
İkinci yarıya daha önce başladı Galatasaray. Ama bunun cezasını çekmesi kısa sürmedi.
 
AVUNMAK GEREKSİZ
Bu ileri gidişin hediyesi ise kazanılan penaltı oldu. Sadece penaltı değil yanında bir de kırmızı kart vardı. Evet, yeni transfer Ospina, Szczesny'den çok daha iyi file bekçisi ve müthiş kurtarışlar yaptı ama 10 kişi kalan Arsenal'in dengesi bozuldu.
 
Son yarım saatle avunmak değil ilk 60 dakikayla düşünmek gerekir. Cesare Prandelli çapında bir teknik adamın böyle bir dizilişin yaratabileceği felaketi öngörebilmesi gerekiyordu.