Altın Portakal

Galatasaray hafta içinde kupada kaybederken hafta sonu için sağlık heyeteni de hareketlendirdi.

NTV Spor 26 Oca 2015
Altın Portakal

Galatasaray hafta içinde kupada kaybederken hafta sonu için sağlık heyeteni de hareketlendirdi.

Koray'ın iyileşmesi demek Melo'nun yeniden idael yerine gelmesi demekti. Hatta Murat bile kadroya girerek Hamza hocanın elini rahatlatmıştı.

Dün akşama damgasını vuran bu oyuncular değildi. Kupa maçında sinirli görünen ve hatta İngiliz medyasının United'e yakıştırdığı Sneijder sahanın en iyisiydi. Onun müthiş yaratıcı özelliklerini her şekilde sahaya yansıtması, Bruma ve Umut'un hareketli oyunları ile birleşince eksik ve dengesiz Rizespor darmadağın oldu. Kaleci Serkan'ın performansı bu kadar iyi olmasa daha ilk yarıda 3-4 farklı galibiyet yakalanabilirdi.

İkinci yarı tempo düştü
Maçın ikinci yarısında Galatasaray temposunu düşürürken Hikmet hocanın rütuşlarıyla konuk takım oyunun içine girebildi. Bu bölümde de Muslera yaptığı kurtarışlarla maçın tehlikeye girmesini engelledi.

Galatasaray ideal kadrosuyla olduğunda, ya da şöyle diyelim; Hamza hocanın kafasındaki oyuncular kendi mevkilerinde oynayabildiğinde son haftanın son dakikasına kadar bu yarışın en büyük favorilerinden biri olacaktır. Ancak özellikle savunmadaki olası sakatlıklar ve Burak'ın ileride de yaşayabileceği sorunlar sarı-kırmızılıların ritmini bozabilir. Bir de şunu söyleyelim; Telles ve Sabri'nin arkasına bu etkisiz Rize bile birkaç kez adam kaçırabildi. Sarı- kırmızılı takım defans kurgusunu gözden geçirmeli veya çalışmalı.