Final yolu açık

Fenerbahçe, ligde art arda alınan kötü sonuçların ardından Beşiktaş'ın 5 puan ardına düşmüştü. Ligdeki takipçisi ve bu maçtaki rakibi Konyaspor ise 2016 yılında hiçbir resmi maç kaybetmemişti.

NTV Spor 21 Nis 2016
Final yolu açık

Fenerbahçe, ligde art arda alınan kötü sonuçların ardından Beşiktaş'ın 5 puan ardına düşmüştü. Ligdeki takipçisi ve bu maçtaki rakibi Konyaspor ise 2016 yılında hiçbir resmi maç kaybetmemişti. Yarı finalin ilk maçında öncesinde çetin bir karşılaşmanın bizi beklediğini biliyorduk. Ligdeki son maçtakine benzer stratejiler vardı. İki takım da diğerinin kanatlarının arkasına sarkmayı planlıyordu. Zaman zaman bunu da başardılar ama kenar oyuncularının topla buluştuklarında ikinci hamleleri tehlike ihtimalini ortadan kaldırdı. Açıkçası atılabilecek bir gol, maçtaki duvarlardan birini yıkacaktı. Volkan'ın golü bunu sağladı. Devre biterken Nani'nin golü de gelince Konyaspor 2. yarıya klasik oyun stilinden uzak çıkmak zorunda kaldı.

FABIANO ÇOK İYİYDİ
Açıkçası ikinci yarının başında ciddi ciddi yeşil-beyazlılar pozisyon ürettiler. Çok eleştirilen Fabiano, maçın dönmesini engelleyen isimdi. Pereira, Volkan'ın yerine Josef'i alırken hücum organizasyonunu sıfırlarken savunmasını katılaştırıyordu. Kalan bölümde Konyaspor yorulana kadar Fernandao pozisyonu dışında kontra yakalayamadı Fenerbahçe. Ama savunma sertliğini artırarak tur için yeterli olacak skoru korudu. Maçın sonunda ev sahibi bilinçsizleşmeye başladığında Van Persie sonucu netleştiren golü buldu. F.Bahçe endişe duyarak geldiği maçta iyi bir fark buldu. Fenerbahçe ciddi anlamda özgüven kazandı bu sonuçla. Tabii ki kupa finaline yaklaşmak da cabası. Torku Konyaspor 2016 yılında ilk kez kaybetti. Ama doğru yapılanmayla nerelere gelinebileceğini gösteriyorlar. Tribünleri dolduran taraftar her şeyin anahtarı zaten.

Fotomaç Gazetesi'nden alınmıştır.